Η Μπέλα Χαντίντ, με ανάρτησή της στο Instagram, ανακοίνωσε ότι θα αντισταθμίσει το αποτύπωμα άνθρακα που έχει αφήσει στην ατμόσφαιρα, φυτεύοντας δέντρα.

«Δωρίζω 600 δέντρα για να φυτευτούν, 20 για κάθε πτήση που έχω πάρει τους τελευταίους τρεις μήνες και θα συνεχίσω έτσι και για τον υπόλοιπο χρόνο», έγραψε το μοντέλο και πρόσθεσε: «Με στενοχωρεί το πόσο πολύ η δουλειά μου επηρεάζει το αποτύπωμα του άνθρακα και το πόσο σκληρά η κλιματική αλλαγή επηρεαζεί τον πλανήτη».

Μαζί με την ανακοίνωση, η Μπέλα Χαντίντ δημοσίευσε και μία εικόνα που δείχνει μία γυναίκα να κάθεται σταυροπόδι, καλυμμένη με χλωρίδα, η οποία πιθανώς αποτυπώνει τη Μητέρα Φύση. Μαζί με αυτή δημοσίευσε φωτογραφίες από το δάσος του Αμαζονίου και της Καλιφόρνια.Οι αεροπορικές πτήσεις επηρεάζουν αρνητικά το περιβάλλον και μειώνοντας μόλις μία ή δύο πτήσεις τον χρόνο μπορεί να μειώσει το αποτύπωμα του άνθρακα από 10 έως 20%.

Η Μπέλα Χαντίντ, μάλιστα, στην ανάρτησή της ανέφερε πως η Μητέρα Φύση χρειάζεται αγάπη και ρώτησε τους ακολούθους της σε ποιες άλλες περιοχές, εκτός από τον Αμαζόνιο και την Καλιφόρνια, θα μπορούσε να δωρίσει δέντρα για δεντροφύτευση.«Το ξέρω ότι δεν είναι πολύ, αλλά όταν βρίσκομαι στο αεροπλάνο, κοιτάω έξω από το παράθυρο και βλέπω τόσα ωραία και τεράστια δάση, τόσες εκτάσεις γης και δέντρα, αλλά και τόσα πολλά που χρειάζονται βοήθεια. Σκεφτείτε και τα ζώα. Τέλοσπαντων, μόλις γυρίσω σπίτι θα φυτέψω το δικό μου δέντρο στην αυλή, οπωσδήποτε».