Η Heba Atef έγινε η πρώτη Αιγύπτια αεροσυνοδός με σύνδρομο Down προκειμένου να πραγματοποιήσει μια ξεχωριστή πτήση από το Κάιρο στο Χαρτούμ με τίτλο «Το ταξίδι της ανθρωπότητας». Το ταξίδι διήρκησε από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου.

Σε συνεργασία με τη Badr Aviation Company και τη Smart Mind Training Center στο Χαρτούμ, το αξιοσημείωτο “Ταξίδι της Ανθρωπότητας” πραγματοποιήθηκε υπό τη χορηγία της Διεθνούς Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών και ήταν ειδικά σχεδιασμένο για άτομα με ειδικές ανάγκες. Μάλιστα, η στολή της αεροσυνοδού ήταν προσαρμοσμένη ειδικά για την Atef, σύμφωνα με τη μητέρα της.

Σε μία προηγούμενη συνέντευξη της η Atef αποκάλυψε ότι έχει ξεπεράσει πολλές δυσκολίες, ειδικά το 2011, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του αίματος. Ωστόσο, η Atef πάλεψε με θάρρος την ασθένεια, κερδίζοντας τη μάχη της με τον καρκίνο μετά από πέντε εξαντλητικά χρόνια.Η Atef ήταν επίσης επίμονη στην ολοκλήρωση της εκπαίδευσής της παρά την ασθένειά της, απακαλύπτοντας πως ότι ήταν η μόνη φοιτήτρια με το σύνδρομο Down στα μαθήματά της.

Σημειώνεται, τέλος, πως  η Atef συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah al-Sisi και παράλληλα με τον Αιγύπτιο Υπουργό Πολιτισμού Inas Abdel Dayem στην έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου του Καΐρου το 2019, όπου συμμετείχε σε διάφορες δραστηριότητες εστιασμένες στην τέχνη.