Καλύτερα αποτελέσματα κατά 70 ή 80 εκατ. ευρώ, μέρος των οποίων θα πρέπει να επιτευχθεί μέσα στο τρέχον οικονομικό έτος, απαιτούνται για εξεύρεση επενδυτών για την Condor, επισήμανε ο επικεφαλής του αερομεταφορέα, Ralf Teckentrup σε συνέντευξή του στο Reuters.

Ο κ. Teckentrup τόνισε ότι οι υγιείες αεροπορικές εταιρίες χρειάζονται χρειάζονται οκτώ% απόδοση κερδών προ φόρων, και αυτός είναι ένας λογικός στόχος για τη Condor, όπως είπε. Το περασμένο οικονομικό έτος, η εταιρία διαχωρίστηκε από τον υπό πτώχευση όμιλο της Thomas Cook και πέτυχε κέρδη προ φόρων 57 εκατ. ευρώ. Με πωλήσεις 1,7 δις. ευρώ, ο αερομεταφορέας είχε περιθώριο κέρδους 3,4%, το οποίο σύμφωνα με τον κ. Teckentrup δεν είναι αρκετό.

Σημαντικός παράγοντας στην αύξηση των επιδόσεων αυτών είναι η επαναδιαπραγμάτευση των συμβολαίων με τους παρόχους και τους εργαζομένους. Ο κ. Teckentrup επιδιώκει πιο ευνοϊκά νέα συμβόλαια και συναντήσεις διαπραγματεύσεων με τα σωματεία πιλότων, τους αεροσυνοδούς και άλλους 4.900 εργαζομένους προκειμένου να μειώσει τα κόστη. Από τις αρχές της διαδικασίας προστασίας της εταιρίας, στις αρχές Δεκεμβρίου, ο αερομεταφορέας μπορεί να λήξει υπάρχοντα συμβόλαια.

Με τη στήριξη του ειδικού πτωχεύσεων Lucas Flöther ως θεματοφύλακα, η ηγεσία της Condor σχεδιάζει ένα πλάνο αναδιάρθρωσης και αναζητά επενδυτές. Προκειμένου να ξεπεράσει πιο εύκολα τις «χαμηλές πτήσεις» των χειμερινών μηνών, η εταιρία έλαβε κρατικό δανεισμό ύψους 380 εκατ. ευρώ, τα οποία πρέπει να επιστραφούν μέχρι τις 15 Απριλίου. Η Condor ευελπιστεί, σύμφωνα με το Reuters, οτι θα είναι σε θέση να υποβάλει δεσμευτικές προσφορές αγοράς στις αρχές της νέας χρονιάς.Το ισχυρό σημείο του αερομεταφορέα βρίσκεται στις πωλήσεις του λόγω των καλών σχέσεων με τουρ οπερέιτορ και τις μεμονωμένες πωλήσεις στα ταξίδια διακοπών, στις οποίες αντιστοιχεί το 44% των θέσεων. Οι οργανωτές ταξιδίων, όπως είπε ο κ. Teckentrup, έχουν δεσμεύσει το 60-70% των θέσεων για το ερχόμενο καλοκαίρι.