Προσπάθεια για τη διάσωση της Alitalia καταβάλλει η ιταλική κυβέρνηση. Ακόμη και σε αυτή την προσπάθεια, η Ρώμη αναζητεί χείρα βοηθείας από την Lufthansa.

H ιταλική κυβέρνηση πρόσφατα ανέθεσε στη νέα διοίκηση της Alitalia τη σύσταση ενός επιχειρηματικού σχεδίου που θα ικανοποιήσει το αίτημα της Lufthansa για αναδιάρθρωση του ζημιογόνου ιταλικού αερομεταφορέα. Ως αντάλλαγμα, η Lufthansa θα συμμετάσχει πιο ενεργά στη διοίκηση της Alitalia, αναφέρουν στο Bloomberg έγκυρες πηγές.

Σε επιστολή με ημερομηνία 19 Νοεμβρίου προς την ιταλική κυβέρνηση, η Lufthansa προέβη σε μια σειρά αιτημάτων, μεταξύ των οποίων η συρρίκνωση του στόλου της Alitalia κατά περίπου 30%, αναφέρουν οι πηγές. Στην επιστολή, ο γερμανικός αερομεταφορέας επιβεβαιώνει ότι εξετάζει την πιθανότητα επένδυσης έως και 160 εκατ. ευρώ και ότι είναι προετοιμασμένος να καταβάλει στην Alitalia έως και 50 εκατ. ευρώ για τη μείωση των εσόδων εάν αποχωρήσει από τη Sky Team και ενταχθεί στη Star Alliance.

To ενδιαφέρον της Lufthansa για την Alitalia εξαρτάται από την κερδοφορία του ιταλικού αερομεταφορέα, σημειώνουν οι πηγές.«Ανέκαθεν δηλώνουμε ότι ενδιαφερόμαστε για μια αναδιαρθρωμένη Alitalia», αναφέρει σε δήλωσή του εκπρόσωπος της Lufhansa.