Πάνω από τα τρία τέταρτα, δηλαδή το 75%, των αιτημάτων αποζημίωσης από πελάτες του Thomas Cook έχουν τακτοποιηθεί με συνολικό ποσό που ξεπερνά τα 200 εκατ. λίρες, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Ην. Βασιλείου, CAA.

Ειδικότερα, οι πληρωμές για την περίοδο έως τις 15 Δεκεμβρίου καλύπτουν πάνω από 250.000 αιτήματα αποζημίωσης.Περί τις 300.000 από τις διακοπές που ακυρώθηκαν μετά την κατάρρευση του τουρ οπερέιτορ τον Σεπτέμβριο ήταν στο καθεστώς προστασίας της ATOL.H CAA η οποία διαχειρίζεται την προστασία για λογαριασμό του Ταμείου Αερομεταφορών, δήλωσε ότι ένας στους τρεις ανθρώπους που έκαναν αίτηση αποζημίωσης δεν έλαβε χρηματικό ποσό μέσα στην προθεσμία των 60 ημερών.

Σε ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία αυτή, τη Δευτέρα, ο chief executive της CAA, Richard Moriarty, ευχαριστεί τους καταναλωτές για την υπομονή τους καθώς διεξάγεται, όπως επισημαίνεται, η μεγαλύτερη και πιο περίπλοκη διαχείριση αιτημάτων αποζημίωσης.

Στόχος είναι, όπως αναφέρει ο κ. Moriarty, να διασφαλιστεί το σωστό ποσοστό αποζημίωσης στους σωστούς καταναλωτές όσο το δυνατόν συντομότερα. Δυστυχώς, τόνισε, η διαδικασία αυτή έπρεπε να παρακάμψει τους επιπλέον ελέγχους και επιμέρους διαδικασίες για τη διαταύρωση της ποιότητας των πληροφοριών που ελήφθησαν από τα συστήματα του Thomas Cook και την αποφυγή της απάτης.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου και παραμένει ενεργή μέχρι και στις 22 Σεπτεμβρίου του 2020.Η καταναλωτική οργάνωση Which? Travel προειδοποιεί τους ταξιδιώτες να χρησιμοποιούν επίσημα κανάλια καθώς παραμονεύει η απάτη. Μακροπρόθεσμα, επισημαίνει η Which? Travel η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητήσει μέτρα τα οποία θα διασφαλίζουν ότι οι ταξιδιώτες δεν θα αφεθούν να μαζεύουν τα κομμάτια τους όταν οι ταξιδιωτικές εταιρίες ή οι αερομεταφορείς πτωχεύουν.