Η διοίκηση του αεροδρομίου της Πράγας επιδιώκει να αυξήσει τη χωρητικότητά του σε 23 εκατομμύρια ταξιδιώτες ετησίως μέχρι το 2035.

Αυτήν τη χρονιά το αεροδρόμιο αναμένεται να διαχειριστεί 17,7 εκατομμύρια επιβάτες και αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα χωρητικότητας. Οι προϋποθέσεις για την αύξηση των επιβατών είναι η συγκέντρωση των ελέγχων ασφάλειας και η κατασκευή ενός παράλληλου διαδρόμου και δύο νέων τερματικών σταθμών που πρόκειται να ολοκληρωθούν έως το 2036.

Στο μεταξύ, οι τιμές των διαμερισμάτων στις πόλεις της Τσεχίας αυξήθηκαν κατά 10% σε ετήσια βάση, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με έκθεση της Deloitte. Στην Πράγα, οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν κατά 17,3% κατά την ίδια περίοδο. Η πρωτεύουσα έχει τα πιο ακριβά διαμερίσματα, με μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο άνω των 3.300 ευρώ. Στην ίδια έρευνα αναφέρεται ότι το μέσο μηνιαίο ενοίκιο στην Πράγα αυξήθηκε σχεδόν κατά 50% σε μια πενταετία, σε περίπου 12 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με μεγαλύτερη ετήσια αύξηση το 2017 (12,5%).