Να ενισχύσει την ασφάλεια στα αεροδρόμια της αποφάσισε η κυβέρνηση της Αργεντινής, αλλά και τα σύνορα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μπουένος Άιρες, καθώς οι εντάσεις κλιμακώνονται μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Άμυνας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Αργεντινή, υπέστη δυο επιθέσεις το 1992 και το 1994 και έτσι αποφάσισε να αυξήσει τα επίπεδα ασφαλείας μετά την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Ιρανό στρατιωτικό διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί στο Ιράκ, προκαλώντας παγκόσμιους φόβους για επιθέσεις αντιποίνων.

«Λόγω της ιστορίας των δύο επιθέσεων που είχαμε, η Αργεντινή πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Αγκουστίν Ρόσι στον τοπικό ιστότοπο ειδήσεων Infobae.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε δύο επιθέσεις στην Αργεντινή τη δεκαετία του 1990. Το 1992, η ισραηλινή πρεσβεία στο Μπουένος Άιρες δέχθηκε επίθεση με βόμβα σε αυτοκίνητο, η οποία σκότωσε 29 άτομα. Δύο χρόνια αργότερα, ένα φορτηγό φορτωμένο με εκρηκτικά ανατινάχθηκε έξω από το εβραϊκό κοινοτικό κέντρο AMIA, σκοτώνοντας 85 άτομα.

Τα δικαστήρια της Αργεντινής έχουν κατηγορήσει το Ιράν για τις επιθέσεις αλλά κανείς δεν έχει δικαστεί και στις δύο περιπτώσεις. Το Ιράν αρνείται ότι έχει διαδραματίσει κάποιο ρόλο σε καμία από τις δύο επιθέσεις.

Τέλος στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Νέα Υόρκη, ένας άλλος συχνός στόχος επιθέσεων, προετοιμάστηκε για ιρανικά αντίποινα με την αστυνομία να βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή, αλλά οι αξιωματούχοι δεν έχουν παρατηρήσει επικείμενες απειλές.