Η εταιρεία Cirium παρακολουθεί καθημερινά περισσότερες από 100.000 πτήσεις (σχεδόν το 80% των παγκόσμιων πτήσεων) ώστε να συλλέγει στοιχεία και να αναδεικνύει τις πιο συνεπείς πτήσεις της χρονιάς. Σύμφωνα με την εταιρεία, μια πτήση θεωρείται έγκαιρη εάν το αεροσκάφος φτάσει στην πύλη εντός 15 λεπτών από την προγραμματισμένη ώρα άφιξης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019, η έκθεση On-Time Performance (OTP) της Cirium ανέδειξε την αεροπορική εταιρεία Aeroloft ως την πιο συνεπή αεροπορική εταιρεία στον κόσμο με ποσοστό συνέπειας στις πτήσεις της το 86,7.

Η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία All Nippon Airways (ANA) κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 86,3% των πτήσεων της να ήταν στην ώρα τους. Η περσινή νικήτρια, η Delta Air Lines, κατέλαβε την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατηγορία με 85,7 % των πτήσεων να φτάνουν στην ώρα τους.

https://www.cirium.com/thoughtcloud/cirium-reveals-worlds-most-on-time-airlines-airports-2019/

Τα στοιχεία του 2019 αποκαλύπτουν ότι η πιο ακριβής αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη είναι η Aeroflot, στην Ασία η ANA παίρνει την πρώτη θέση, στην Λατινική Αμερική η Copa Airlines και στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, η Qatar Airways κτυπά την Emirates στην κορυφαία κατάταξη.

Η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία StarFlyer αναδείχτηκε η πιο συνεπής αεροπορική εταιρεία από τις αντίστοιχες χαμηλού κόστους με το 91,4% των πτήσεων της να φτάνουν στην ώρα τους.

Η έκθεση OTP Review της Cirium εντοπίζει επίσης τα αεροδρόμια με τις πιο ακριβείς ώρες αναχώρησης. Το Διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβου (Sheremetyevo International – SVO) της Μόσχας πήρε την πρώτη θέση με το 95% των αναχωρήσεων του να πραγματοποιούνται στην ώρα τους.

https://www.cirium.com/thoughtcloud/cirium-reveals-worlds-most-on-time-airlines-airports-2019/

Σκοπός της συλλογής στοιχείων και των κατατάξεων της Cirium είναι να ενθαρρύνει τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια να επενδύουν ακόμα περισσότερο στο να παρέχουν καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία στους επιβάτες τους και στον αέρα αλλά και στο έδαφος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cirium, Jeremy Bowen, δήλωσε: «Εφαρμόζουμε το υψηλότερο επίπεδο ανάλυσης δεδομένων για να σχηματίσουμε τις κατατάξεις μας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Aeroflot ξεπέρασε πολλές κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες και αναδείχτηκε ως η πιο συνεπής αεροπορική εταιρεία στον κόσμο».

Ο Jeremy Bowen πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι η επιθεώρηση επιδόσεων της Cirium για το 2019 θα εμπνεύσει τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια να συνεχίσουν να καινοτομούν για να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Με την ενσωμάτωση του ψηφιακού μετασχηματισμού και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της, η Cirium μπορεί να βοηθήσει την αεροπορική βιομηχανία να εκμεταλλευτεί τη δύναμή της, να βελτιώσει τις επιδόσεις σε πραγματικό χρόνο και να βελτιώσει την εμπειρία των επιβατών».

«Τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρίες που λειτουργούν με συνέπεια αξίζει να αναγνωριστούν σε ένα όλο και περισσότερο ανταγωνιστικό περιβάλλον και θα πρέπει να είναι δικαιολογημένα υπερήφανες».