Θετικά νέα φέρνει το 2020 για το αεροδρόμιο της Νάξου, καθώς η πολυπόθητη αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του γίνεται πλέον πραγματικότητα.

Tην περασμένη Παρασκευή δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η κήρυξη των απαλλοτριώσεων ακινήτων για την επέκταση του διαδρόμου προσγειώσεων – απογειώσεων του αεροδρομίου Νάξου και την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων για την υποστήριξη της λειτουργίας του αερολιμένα όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Νάξου Δημήτρης Λιανός.

Το συγκεκριμένο θέμα αποτελούσε χρόνιο εμπόδιο στην εξέλιξη του αναπτυξιακού έργου.
Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ το συνολικό κόστος μπορεί να φτάσει και τα 5 εκ. ευρώ.

Η ΥΠΑ σχεδιάζει να επεκτείνει το μήκος του διαδρόμου στα 1.200 μ και να κατασκευάσει ζώνη ασφαλείας διαδρόμου (Runway End Safety Area, RESA) και στις δύο πλευρές του, να κατασκευάσει, επίσης, δύο νέους τροχοδρόμους, να επεκτείνει το πεδίο ελιγμών κατά 8.000 τ.μ. και το κτίριο του σταθμού κατά επιπλέον 2.100 τ.μ.

Σε δεύτερη φάση περιλαμβάνεται η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου.

Ο δήμαρχος Νάξου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή για την αρωγή του στην αναβάθμιση του αεροδρομίου Νάξου.