Σε συνομιλίες για την επιβίωσή της βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής η Flybe, η μεγαλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης περίπου ένα χρόνο μετά την προσωρινή, όπως αποδείχθηκε, οικονομική διάσωσή της από μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Virgin Atlantic.

Σύμφωνα με το Sky News, η Flybe, η οποία εκτελεί πάνω από τις μισές εσωτερικές πτήσεις της Βρετανίας εκτός του Λονδίνου, προσπαθεί να εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση εν μέσω αυξανόμενων απωλειών.

Η λογιστική εταιρεία Ernst & Young, βρίσκεται σε αναμονή για να θέσει σε καθεστώς διαχείρισης τον όμιλο Flybe, σύμφωνα με πηγές της αεροπορικής βιομηχανίας.
Η βρετανική κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει ενημερωθεί για την κρίση στην Flybe τις τελευταίες ημέρες, με περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας να κινδυνεύουν εάν η εταιρεία καταρρεύσει.

Το Τμήμα Μεταφορών και το Τμήμα Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν η κυβέρνηση θα μπορούσε να προσφέρει ή να διευκολύνει οποιαδήποτε χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης στην εταιρεία, δήλωσαν πηγές κοντά στην αεροπορική δήλωσαν την Κυριακή το βράδυ.

Εάν η Flybe δεν μπορέσει να επιτύχει μια συμφωνία διάσωσης, θα είναι η δεύτερη σημαντική κατάρρευση μεγάλης αεροπορικής εταιρείας μέσα σε τέσσερις μήνες, μετά την χρεοκοπία του ομίλου Thomas Cook τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η Flybe διαθέτει περίπου 75 αεροσκάφη και εξυπηρετεί περισσότερα από 80 αεροδρόμια σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Στη Βρετανία, έχει σημαντική παρουσία σε αεροδρόμια όπως το Μπέλφαστ, το Μπέρμιγχαμ, το Μάντσεστερ και το Σαουθάμπτον.

Σύμφωνα με συμφωνία που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο, μια κοινοπραξία που περιλαμβάνει την Virgin Atlantic, τον όμιλο Stobart, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του αερολιμένα του Σάουθεντ, και η Cyrus Capital Partners, απέκτησαν τα λειτουργικά περιουσιακά στοιχεία της Flybe.

Η αεροπορική εταιρία δήλωσε στο twitter: « Η Flybe συνεχίζει να παρέχει εξαιρετική εξυπηρέτηση και συνδεσιμότητα στους πελάτες μας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι μπορούν να συνεχίσουν να ταξιδεύουν όπως έχουν προγραμματίσει. Δεν σχολιάζουμε φήμες ή εικασίες».

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία δήλωσε ότι εξετάζει πιθανές απολύσεις, αλλά επέμεινε ότι δεσμεύεται να διατηρήσει τη βάση της στο Εξετερ.

Την Κυριακή, πάντως, δεν ήταν σαφές πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί οποιαδήποτε χρηματοδότηση διάσωσης με την συμμετοχή της κυβέρνησης.