Κατά 22% μεγαλύτερος ήταν ο αριθμός επιβατών που μετέφερε συνολικά η αεροπορική εταιρεία της Λετονίας airBaltic σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, καταγράφοντας τις περισσότερες πτήσεις στην ιστορία της.

Η αεροπορική εταιρεία της Λετονίας μετέφερε συνολικά 5.049.317 επιβάτες το 2019.

Ο Martin Gauss, ο Διευθύνων Σύμβουλος της airBaltic δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε νέα ύψη και προσφέρουμε καλύτερες συνδέσεις στους ανθρώπους που ταξιδεύουν προς και από τις Βαλτικές χώρες. Το 2019 συνεχίσαμε τη διαδρομή βιώσιμης ανάπτυξής μας και είχαμε δυνατά αποτελέσματα που θα μας βοηθήσουν για το μελλοντικό μας στόχο, ενισχύοντας τον ρόλο μας ως ο μεγαλύτερος μεταφορέας στην περιοχή».

«Πέρυσι ξεκινήσαμε εννέα νέες διαδρομές και με την προσθήκη περισσότερων Airbus A220-300 στο στόλο μας, αυξήσαμε την άνεση και την αξιοπιστία των πτήσεων μας. Ήδη σήμερα η πλειοψηφία των επιβατών πετούν με αεροσκάφος Airbus A220-300», πρόσθεσε ο Martin Gauss.

Το 2019, η airBaltic εκτέλεσε συνολικά 62.748 πτήσεις , δηλαδή 12% περισσότερες από ό, τι το 2018. Ο συντελεστής φορτίου της αεροπορικής εταιρείας, ο οποίος αντιπροσωπεύει τον αριθμό των επιβατών ως ποσοστό του αριθμού των διαθέσιμων θέσεων, διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 76% το 2019.

Το 2020, η airBaltic συνεχίζει την επέκτασή της στις Βαλτικές χώρες και θα δρομολογήσει 14 νέα δρομολόγια, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων νέων απευθείας προορισμών από το Ταλίν, την Εσθονία και πέντε νέους προορισμούς από το Βίλνιους της Λιθουανίας.

Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα πτήσεων και εισιτηρίων για τους νέους προορισμούς της airBaltic στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.airbaltic.com