Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της Daily Mail, ο συγκυβερνήτης της British Airways ένιωσε αδιαθεσία ενώ κρατούσε το πηδάλιο στην πτήση από Aθήνα στο Xίθροου και λίγα μίλια πριν το αεροδρόμιο του Χίθροου, ο πιλότος του αεροσκάφους εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 2 Ιανουαρίου λίγο πριν από την προσγείωση του αεροπλάνου στο κεντρικό αεροδρόμιο της αγγλικής πρωτεύουσας όμως έγινε γνωστό πολύ αργότερα.

Η πτήση BA633 βρισκόταν μόλις τέσσερα μίλια μακριά από το Χίθροου όταν ο ένας εκ των χειριστών του αεροσκάφους ένιωσε αδιαθεσία κι άρχισε να χάνει τις αισθήσεις του.

Ο κυβερνήτης πήρε το πηδάλιο, εξέπεμψε σήμα κινδύνου και το πλήρωμα στη καμπίνα του πιλότου χρειάστηκε να φορέσει μάσκες οξυγόνου. Το αεροσκάφος A320 προσγειώθηκε δυο λεπτά αργότερα, ωστόσο, έμεινε καθηλωμένο για 48 ώρες έτσι ώστε να το «χτενίσουν» οι ειδικοί.

Οι επιβάτες δεν κατάλαβαν τίποτα, καθώς οι μάσκες οξυγόνου φορέθηκαν μόνο μέσα στο πιλοτήριο και δεν έπεσαν στην καμπίνα επιβατών.

Στην καμπίνα του πιλοτηρίου βγήκαν καπνοί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να προκληθούν από σειρά αιτιών όπως κάποιο καμένο φαγητό ή από κάποιο ηλεκτρονικό τσιγάρο ή και διαρροή λαδιού.

Ωστόσο, το ανησυχητικό είναι ότι σχεδόν 300 «συμβάντα καπνού» αναφέρθηκαν πέρυσι στις πτήσεις της εταιρίας και περίπου 100 περιπτώσεις εικαζόμενης «αεροτοξικότητας» έχουν ασκηθεί κατά της αεροπορικής εταιρείας. Το περιστατικό διερευνάται από το συμβούλιο διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων (AAIB).

Πηγή: dailymail.co.uk, ethnos.gr