Αύξηση σημείωσαν τα έσοδα ανά επιβάτη το α’ τρίμηνο για το έτος χρήσης του 2020 και η ανάπτυξη της πτητικής δραστηριότητας κατά το πρώτο εξάμηνο θα ήταν βραδύτερη από ό,τι αναμενόταν, όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία EasyJet.

Tο α’ εξάμηνο της πτητικής δραστηριότητας αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,5%, με ”βαρίδιο” κυρίως τις γαλλικές απεργίες εναέριας κυκλοφορίας όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία. Προηγούμενος να αναφερθεί ότι ανέμενε ανάπτυξη περίπου 1,7%.

Η EasyJet ανακοίνωσε ότι αναμένει να περιοριστούν οι προ φόρων απώλειες του πρώτου εξαμήνου. Η απώλειες προ φόρων για το πρώτο εξάμηνο του έτους χρήσης 2019 ήταν στα 275 εκατομμύρια λίρες (357,4 εκατομμύρια δολάρια).

Για το τρίμηνο που τελείωσε στις 31 Δεκεμβρίου, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της ανά επιβάτη αυξήθηκαν κατά 8,8% σε 58,63 στερλίνες εν συγκρίσει με τις 53,89 στερλίνες για το α’ τρίμηνο του έτους χρήσης 2019.

Τα συνολικά έσοδα για το πρώτο τρίμηνο ήταν 1,42 δισ. στερλίνες, έναντι 1,30 δισ. στερλίνες για την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους χρήσης.