Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή του Reuters, τόσο η Air France- KLM όσο και η Japan Airlines ενδιαφέρονται για την απόκτηση ποσοστού των Μαλαισιανών Αερογραμμών (Malaysia Airlines).

Σύμφωνα με τη πηγή του Reuters, η Air France-KLM ενδιαφέρεται να αποκτήσει ποσοστό έως και 49% στην αεροπορική, ενώ η Japan Airlines εξετάζει την εξαγορά του 25%.

Προσφορές έχουν υποβάλει επίσης οι τοπικοί αερομεταφορείς AirAsia Group και Malindo Air.

«Οι προσφορές από τους ξένους αερομεταφορείς είναι πιο ολοκληρωμένες και στρατηγικά τοποθετημένες, καθώς και οι δύο σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τη θέση της Μαλαισίας για τις επιχειρήσεις τους», τονίζει η πηγή στο Reuters.

H κυβέρνηση της Μαλαισίας έχει βρει τις προτάσεις των ξένων εταιρειών πιο ελκυστικές αλά το κρατικό fund διαχείρισης πλούτου που έχει στην κατοχή του την Malaysia Airlines τάσσεται υπέρ μιας συμφωνίας με την AirAsia. 

Η κυβέρνηση αναζητά έναν στρατηγικό συνεργάτη για τον εθνικό αερομεταφορέα της ο οποίος πασχίζει να ανακάμψει από τις δύο τραγωδίες του 2014 τη μυστηριώδη εξαφάνιση της πτήσης MH370 και την κατάρριψη της πτήσεις MH17 στην ανατολική Ουκρανία.