Ο Πειραιάς θα γίνει homeport (λιμένας επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών) για το κρουαζιερόπλοιο «ΜSC LIRICA» κατά τη διάρκεια του 2021 όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο διευθύνων σύμβουλος της MSC Cruises Άντζελο Καπούρο.

Όπως αναφέρει η εταιρεία θα δρομολογήσει το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο στην αγορά της ανατολικής Μεσογείου το επόμενο καλοκαίρι έχοντας ως «βάση» τον Πειραιά για όλη τη σεζόν. Το «ΜSC LIRICA» θα κάνει κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων σε 23 διαφορετικές διαδρομές μεταξύ Μάϊου και Σεπτεμβρίου 2021 από τον Πειραιά στις οποίες θα περιλαμβάνονται οι Μύκονος, Χάιφα (Ισραήλ), Λεμεσός (Κύπρος), Ρόδος και Κουσάντασι (Τουρκία) πριν επιστρέψει στον Πειραιά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΜSC Cruises ‘Αντζελο Καπούρο δήλωσε μεταξύ άλλων στο Αirnews:

«Οι αρχικές μας τιμές είναι πολύ ανταγωνιστικές καθώς ξεκινούν από 249 ευρώ. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο για μελλοντικές διανυκτερεύσεις στα ελληνικά νησιά όπως έχουν και οι ανταγωνιστές μας αλλά προς το παρόν δεν θα το κάνουμε. Το σίγουρο είναι ότι στο μέλλον θα αυξήσουμε τον αριθμό των πλοίων μας ανάλογα και με τη διανομή που θα υπάρξει αλλά και το πως θα κυλήσουν οι συνεργασίες μας. Το σημαντικό είναι πως ως εταιρεία είχαμε το όνειρο να φέρουμε το MSC LIRICA στον Πειραιά και τα καταφέραμε. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα».

Η MSC Cruises σχεδιάζει να φέρει τους επισκέπτες της στην Αθήνα από τη Βόρεια Ευρώπη μέσα από τις προσφορές MSC Fly & Cruise για να επιβιβαστούν στα πλοία της στον Πειραιά.

Σημειώνεται πως η επιλογή αυτή μιας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου έρχεται τη στιγμή που ο Δήμος Πειραιά έχει θέσει ως στόχο ο Πειραιάς να γίνει τουριστικός προορισμός.

Η MSC Cruises είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία κρουαζιέρας στον κόσμο. Με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας, η MSC Cruises είναι μέρος του Τομέα Κρουαζιέρας του MSC Group, του ηγετικού ιδιωτικού ομίλου ναυτιλίας και μεταφορών με έδρα την Ελβετία.

Ο στόλος των 17 σύγχρονων και καινοτόμων πλοίων της MSC Cruises είναι από τους πλέον περιβαλλοντικά προηγμένους στη βιομηχανία. Η Εταιρεία δεσμεύεται στην περιβαλλοντική διαχείριση και εργάζεται για την ελαχιστοποίηση και τη συνεχή μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του στόλου της, τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά, χρησιμοποιώντας καινοτόμες θαλάσσιες και περιβαλλοντικές τεχνολογίες.