Ένα εντυπωσιακό timelapse βίντεο δείχνει πως οι τεχνικοί εξυπηρέτησης αλλάζουν λάστιχο σε ένα αεροσκάφος Boeing 747 της Virgin Atlantic.

Το βίντεο είναι από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου, όπου τρεις έμπειροι τεχνικοί της αεροπορικής εταιρείας έδειξαν σε δύο νέους εργαζομένους τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν για να αντικαταστήσουν έναν από τους 18 τροχούς που έχει ένα Boeing 747.

Και παρόλο που οι τροχοί του αεροσκάφους είναι εντυπωσιακά μεγάλοι σε μέγεθος, η διαδικασία αντικατάστασής τους δεν έχει μεγάλη διαφορά από την αλλαγή λάστιχου σε ένα ποδήλατο ή αυτοκίνητο. Ο τροχός του αεροσκάφους ζυγίζει 228 κιλά και έχει διάμετρο περίπου 1,40 μέτρα.

Μια βασική διαφορά των τροχών ενός αεροσκάφους σε σχέση με αυτών ενός αυτοκινήτου είναι ότι οι πρώτοι περιέχουν άζωτο αντί για αέρα, επειδή σε υψηλό υψόμετρο, τα ελαστικά υπόκεινται σε υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες. Το φούσκωμα ενός νέου ελαστικού του αεροσκάφους με άζωτο καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας της αλλαγής τροχών.

Στη Virgin Atlantic η αλλαγή λάστιχου είναι μια από τις πιο συνηθισμένες εργασίες για τους τεχνικούς της, οι οποίοι εκτελούν ελέγχους μετά από κάθε πτήση, κοιτάζοντας για τυχόν προβλήματα που έχουν προκύψει στους τροχούς κατά τη διάρκεια της πτήσης.

https://www.youtube.com/watch?v=6mINHK2tfz0&feature=emb_logo