Αεροσκάφος Boeing της κρατικής εταιρίας του Αφγανιστάν, Ariana Afghan Airlines, με 83 επιβάτες συνετρίβη στις 11:20 (ώρα Ελλάδας) στην επαρχία Γκάζνι, σε κεντρικό σημείο της χώρας, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με το BBC, αξιωματούχος ανέφερε πως το αεροπλάνο συνετρίβη και τυλίχθηκε στις φλόγες λόγω μηχανικής βλάβης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος ανήκε στην εταιρία Ariana Afghan Airlines και εκτελούσε πτήση από τη Χεράτ στην Καμπούλ όμως οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες μέχρι στιγμής..

Αξιωματούχος ανέφερε ότι το αεροσκάφος, που συνετρίβη στην επαρχία Γκάζνι, που ελέγχεται από τους Ταλιμπάν, ανήκε στην κρατική εταιρεία του Αφγανιστάν, Ariana Afghan Airlines και ότι τυλίχθηκε στις φλόγες λόγω μηχανικής βλάβης.

Πάντως, σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διέψευσε τις πληροφορίες περί συντριβής αεροσκάφους της Ariana Afghan Airlines.

«Υπήρξε συντριβή αεροσκάφους, αλλά αυτό δεν ανήκει στην Ariana, διότι οι δύο πτήσεις της από την Χεράτ στην Καμπούλ και από την Χεράτ στο Δελχί είναι ασφαλείς», είπε.

Το αεροσκάφος φαίνεται ότι εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από τη Καμπούλ.

Το σημείο της συντριβής εντοπίζεται στην κεντρική επαρχία Γκαζνί. Πρόκειται για μια ορεινή περιοχή που ελέγχεται από τους Ταλιμπάν, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες πριν συντριβεί στο έδαφος.

Τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται καθ’ οδόν, ωστόσο εκτιμάται ότι και οι 83 επιβάτες είναι νεκροί.