Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Κίνας ανακοίνωσε ότι δύο αεροσκάφη της Xiamen Airlines αναχώρησαν για την Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης και την Κότα Κινάμπαλου της Μαλαισίας για να παραλάβουν και να επαναπατρίσουν κατοίκους της πόλης Ουχάν, εστίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός.

Η Ουχάν, επίκεντρο της ταχύτατα εξαπλούμενης επιδημίας, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 213 ανθρώπους, τελεί ουσιαστικά σε αποκλεισμό στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται από τις κινεζικές υγειονομικές αρχές.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του αποφάσισε να επισπεύσει τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας και να εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία προτρέποντας τους υπηκόους της χώρας να αποφεύγουν κάθε μετακίνηση στην Κίνα, ενώ έως τώρα η σύσταση αυτή αφορούσε την επαρχία Χουμπέι της Κίνας, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν.

565 Ιάπωνες έχουν πλέον επαναπατριστεί με τρεις πτήσεις από την Ουχάν, σύμφωνα με το ιαπωνικό ΥΠΕΞ.

Η ανησυχία της κοινής γνώμης για την επιδημία στην Ιαπωνία, όπου έχουν καταγραφεί 14 κρούσματα του κοροναϊού μέχρι στιγμής, έχει κλιμακωθεί.