Αποβιβάστηκε  η πρώτη πρωινή πτήση στις 6 Φεβρουαρίου στο νέο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του διευθυντή Εμπορικής Ανάπτυξης της Fraport, κ. Γεωργίου Βήλου.

Οι νέοι σύγχρονοι χώροι έχουν εξοπλιστεί πλήρως και τα πάντα είναι έτοιμα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια για να ανοίξει τις πύλες του. Οι διαδικασίες μετακίνησης από τον παλιό τερματικό στο νέο έχουν ξεκινήσει σταδιακά, ουσιαστικά όμως θα ολοκληρωθούν την τελευταία ημέρα.

Ο κ. Βήλος ανακοίνωσε και τη δημιουργία πάρκινγκ στο νέο αεροδρόμιο 235 θέσεων οχημάτων, που θα είναι επαρκές για τις ανάγκες του αεροδρομίου, θα είναι όμως επί πληρωμή.

Όσον αφορά την προώθηση της Λέσβου ως τουριστικού προορισμού, ο κος Βήλος είπε ότι θα μπουν οι προτεραιότητες σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς με στόχο την προσέλκυση εταιριών που θα επενδύσουν στη Λέσβο σαν προορισμό και από την Fraport θα δικαιούνται ειδικής τιμολογιακής πολιτικής.

Τα έργα στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης περιλάμβαναν: νέο τερματικό σταθμό, νέο χώρο στάθμευσης αεροσκαφών, νέο πυροσβεστικό σταθμό, νέα εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, 185% αύξηση της συνολικής έκτασης του αεροδρομίου σε 7.185 τ.μ., 29% αύξηση των σταθμών check in (από 7 σε 9).