Σε δράσεις για την τουριστική του προβολή και για την προσέλκυση νέων επισκεπτών επενδύει ο Δήμος Σκιάθου με την προβολή του σε περιοδικό αεροπορικής εταιρείας και τη συμμετοχή του σε workshop στο Κατάρ.

Ειδικότερα, το ποσό των 8.680 ευρώ θα διαθέσει ο Δήμος Σκιάθου για την προβολή του νησιού σε έντυπο inflight περιοδικό αεροπορικής εταιρείας, με προορισμούς σε όλη την Ελλάδα. Η διαφημιστική καταχώριση θα περιλαμβάνει 4 σελίδες παρουσιάσεις και θα πραγματοποιηθεί σε δύο εκδόσεις, στο τεύχος Απριλίου-Ιουνίου και στο τεύχος Ιουλίου -Οκτωβρίου.

Θα διατεθεί επίσης ποσό 3.100 ευρώ για τη δισέλιδη διαφημιστική καταχώρηση σε έντυπο περιοδικό, το οποίο κυκλοφορεί σε μεγάλο αεροδρόμιο της χώρας. Το περιοδικό διανέμεται σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου και θα είναι ορατό σε όλους τους επιβάτες όλων των αεροπορικών εταιρειών κατά την άφιξη και την αναχώρησή τους.

Με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκιάθου ενέκρινε και τη διάθεση πίστωσης 3.720 ευρώ για τη συμμετοχή του Δήμου σε work shop, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού. Το work shop θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου στη Ντόχα του Κατάρ. Στο workshop θα κληθούν tour operators και τουριστικά γραφεία. Σκοπός του Δήμου είναι να παρουσιάσει στους τουριστικούς πράκτορες, στους εξειδικευμένους δημοσιογράφους και bloggers, το ποικιλόμορφο και αναβαθμισμένο τουριστικό προϊόν που προσφέρει το νησί, με πρωταρχικό στόχο την άφιξη στη Σκιάθο επισκεπτών υψηλού εισοδήματος από το Κατάρ και όχι μόνο.

Επιπλέον, μετά και τη χρεοκοπία του τουριστικού οργανισμού της Thomas Cook , ο Δήμος θα έχει τη δυνατότητα να προσεγγίσει νέες τουριστικές αγορές.

Παράλληλα η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την κατανομή πίστωσης 13.100 ευρώ για τη συμμετοχή του Δήμου στη διεθνή τουριστική έκθεση ITB Βerlin, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο της Γερμανίας από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου. Η δαπάνη περιλαμβάνει το ενοίκιο για εκθεσιακό χώρο 12 τ.μ., την ξύλινη κατασκευή και τον εξοπλισμό, τα γραφικά περιπτέρου, τις λειτουργικές δαπάνες, τη βασική καταχώρηση στον επίσημο κατάλογο της έκθεσης και την παροχή στοιχείων για την αγορά.

Πηγή: e-thessalia.gr