Τι κι αν ο κοροναϊός πλήττει την οικονομία της Κίνας, υπονομεύοντας την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχουν και κάποιες εταιρίες που είναι τυχερές καθώς βλέπουν μέρα με τη μέρα τις πωλήσεις τους να ανεβαίνουν στα ύψη.

Εκτός από τις εταιρίες που πουλούν χειρουργικές μάσκες, στην κορυφή βρέθηκε και μία low cost αεροπορική εταιρία, η Spring Airlines.

Η low cost αεροπορική εταιρία που θριαμβεύει λόγω κοροναϊού

Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται για τη low cost αεροπορική εταιρεία Spring Airlines, η οποία λόγω του κοροναϊού ανήλθε στην… κορυφή, σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις στην Κίνα.

Το αποτέλεσμα αυτό προκύπτει από τις μετρήσεις του Official Aviation Guide (OAG), σύμφωνα με τις οποίες αποδεικνύεται πως η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρία επλήγη ελάχιστα από τον κοροναϊό.

Συγκεκριμένα, από τις 20 Ιανουαρίου μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου η επιβατική κίνηση της Spring Airlines υποχώρησε κατά 5,9%.

Την ίδια στιγμή, λόγω των μέτρων (περιορισμός πτήσεων) που έλαβαν λόγω του κοροναϊού οι αεροπορικές εταιρείες – μεγαθήρια της Κίνας επηρεάστηκαν ως εξής (στο ίδιο χρονικό διάστημα):

Air China -65%
Southern Airlines -75%
China Eastern Airlines -75%

Το γράφημα του OAG για τις αεροπορικές της Κίνας: