Με μισθωμένα αεροσκάφη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επαναπροωθούνται από την Ελλάδα στην πατρίδα τους, δεκάδες μετανάστες από τρίτες χώρες .

Οι συγκεκριμένες πτήσεις τσάρτερ κοστίζουν αρκετές χιλιάδες ευρώ ενώ το κόστος τους αυξάνεται με βάση τον τόπο καταγωγής των μεταναστών.

Συγκεκριμένα, τα μισθωμένα αεροσκάφη εκτελούν δρομολόγια της τάξης των 170.000 ευρώ ανά πτήση μεταφέροντας έως 20 μετανάστες στην πατρίδα τους, ενώ τους συνοδεύουν μέχρι και 48 αστυνομικοί.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 22 Ιανουαρίου το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ενέκρινε το πρωτόκολλο οριστικής και ποιοτικής παραλαβής «υπηρεσιών ναύλωσης αεροσκαφών (Charter Flights), για την πραγματοποίηση αναγκαστικών επιστροφών παράτυπων υπηκόων τρίτων χωρών κατά το μήνα Δεκέβριο 2019».

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «καλώς πραγματοποιήθηκε η πτήση για τη διαδρομή ΑΘΗΝΑ – ΤΙΦΛΙΔΑ -ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ -ΤΙΦΛΙΔΑ – ΑΘΗΝΑ την 10-11 Δεκεμβρίου του έτους 2019 με την ομαλή επιστροφή δεκαεπτά (17) υπηκόων Πακιστάν και πέντε (5) υπηκόων Γεωργίας, με τη συνοδεία σαράντα οκτώ (48) αστυνομικών στις χώρες καταγωγής τους».
Σύμφωνα με τη σύμβαση εκτέλεσης πτήσεων charter για την απέλαση παράτυπων μεταναστών, που έχει υπογράψει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ με αεροπορική εταιρεία, το κόστος του συγκεκριμένου ταξιδιού ανέρχεται σε 170.800 ευρώ.

Η πτήση, «ΑΘΗΝΑ – ΤΙΦΛΙΔΑ – ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ -ΤΙΦΛΙΔΑ – ΑΘΗΝΑ» πραγματοποιήθηκε και στις 5-6 Νοεμβρίου 2019 μεταφέροντας 9 Πακιστανούς και 8 Γεωργιανούς, οι οποίοι συνοδεύονταν επίσης από 48 Ελληνες αστυνομικούς.

Νωρίτερα, το Σεπτέμβριο, 13 Πακιστανοί και 10 υπήκοοι Γεωργίας συνοδευόμενοι από 53 αστυνομικούς αφίχθησαν στα αεροδρόμια του Ισλαμαμπάντ και της Τιφλίδας αντίστοιχα.

Βάσει της λίστας των 17 προορισμών επαναπροώθησης, το κόστος της πτήσης, «Ελλάδα-Πακιστάν(Λαχώρη και Ισλαμαμπάντ)-Αφγανιστάν(Καμπούλ)-Αθήνα» ανέρχεται σε 171.000 ευρώ, το ταξίδι «Ελλάδα-Πακιστάν-Αθήνα», πραγματοποιείται έναντι 159.800 ευρώ και η πτήση, «Ελλάδα-Αφγανιστάν-Αθήνα», κοστίζει 135.800 ευρώ.

Το ετήσιο ύψος του προγράμματος εναέριας μεταφοράς αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών από οποιοδήποτε αερολιμένα της ελληνικής επικράτειας προς τις χώρες – προορισμούς και επιστροφή του ίδιου αεροσκάφους στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” είναι 1.443.000 ευρώ(Ευρωπαϊκή συμμετοχή 75%-Εθνική συμμετοχή 25%).

Με βάση όλα τα παραπάνω το κόστος του εν λόγω προγράμματος μπορεί να προκαλεί ερωτήσεις -δεδομένου ότι η ελληνική συμμετοχή είναι 25% και αυτή της ΕΕ 75%- :

Ποια ήταν η διαδικασία με βάση την οποία επιλέχτηκε η εταιρεία για την ναύλωση τσάρτερ από την ΕΛΑΣ;

Θα μπορούσαν οι επαναπροωθήσεις μεταναστών να γίνουν με κανονικές εμπορικές πτήσεις;

Με δεδομένο ότι ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα και θα τεθούν σε καθεστώς άμεσης απέλασης το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί κατά πολύ, μετά και την αυστηροποίηση της διαδικασίας παροχής ασύλου, πόσο θα φτάσει το κόστος αυτών των πτήσεων;

Έτσι με τα παραπάνω δεδομένα, είναι λογικό να δημιουργούνται απορίες και ανησυχίες για τα χρήματα που δαπανώνται στις αεροπορικές εταιρείες και τα αντίστοιχα που δαπανώνται για την καλύτερη αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης.