Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος τoυ ομίλου Goldair Kαλλίνικος Καλλίνικος και ο Διευθυντής Στρατηγικών Επενδύσεων Βασίλης Μαγκλάρας συναντήθηκαν στις Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου με τον Πρέσβη των Η.Π.Α Τζεφρυ Ρ. Πάιατ στις εγκαταστάσεις της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα.

Ο λόγος της συνάντησης ήταν προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν το επενδυτικό σχήμα που έχει δημιουργηθεί για την από κοινού διεκδίκηση των λιμένων Αλεξανδρούπολης, Βόλου και Καβάλας τα οποία όπως έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση είναι προς ιδιωτικοποίηση το προσεχές διάστημα.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Το λιμάνι του Βόλου
Το λιμάνι της Καβάλας

Ο όμιλος Goldair συνιστά έναν σημαντικό εταίρο στο συνολικό επενδυτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν μεγάλες πολυεθνικές αμερικάνικες εταιρείες.

Ο κος Καλλίνικος Καλλίνικος δήλωσε:

«Η συνεργασία του Ομίλου μας με πολυεθνικές επιχειρήσεις υψηλού κύρους αμερικανικών συμφερόντων προκειμένου να συμμετέχουμε ως κοινοπρακτικό σχήμα στις σχεδιαζόμενες αποκρατικοποιήσεις των Λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Βόλου, συνιστά για εμάς στρατηγικό στόχο. Ο Όμιλός μας με την ηγετική του παρουσία στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών και Logistics στην Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει την επιτυχία του εγχειρήματος ώστε τα συγκεκριμένα Λιμάνια να εξελιχθούν σε πόλους ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας εν συνόλω αλλά και των τοπικών οικονομιών, καθιστώντας παράλληλα την χώρα μας πρωταγωνιστή στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών στην Ε.Ε».