Η Ryanair, η πιο «πράσινη» αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, ανακοίνωσε ότι θα καλέσει τους πελάτες να διπλασιάσουν την προαιρετική συνεισφορά αντιστάθμισης εκπομπών άνθρακα από 1 ευρώ σε 2 ευρώ από την 1η Απριλίου και μετά.

Αυτή η αύξηση αποτελεί μέρος της εκστρατείας αειφορίας της Ryanair, η οποία περιλαμβάνει μια επένδυση αξίας 20 δισ. δολαρίων σε νέα τεχνολογία αεροσκαφών που θα φέρει 4% περισσότερους επιβάτες, αλλά με 16% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και 40% χαμηλότερες εκπομπές θορύβου.

Επί του παρόντος, περισσότερο από το 3% των πελατών της Ryanair συμμετέχουν σε αυτό το εθελοντικό σύστημα αντιστάθμισης του άνθρακα. Το 100% αυτών των κονδυλίων προορίζονται για την υποστήριξη των έργων αντιστάθμισης του άνθρακα για περιβαλλοντικά θέματα της Ryanair.

Η Ryanair έχει ήδη τις χαμηλότερες εκπομπές οποιουδήποτε σημαντικού αερομεταφορέα της ΕΕ με μόλις 66 γραμμάρια CO₂ ανά χιλιόμετρο. Οι επιβάτες που μεταβαίνουν στη Ryanair μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές CO2 τους κατά 50% σε σύγκριση με άλλες αεροπορικές εταιρείες της ΕΕ. Τον Δεκέμβριο, η Ryanair διόρισε τον πρώτο της Διευθυντή Βιώσιμης Ανάπτυξης , Tom Fowler ο οποίος δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την πολύ θετική ανταπόκριση των πελατών μας το 2019 στην εθελοντική πρωτοβουλία Carbon Offset. Εκτός από την καταβολή πέρυσι πάνω από 600 εκατ. Ευρώ στους περιβαλλοντικούς φόρους, η Ryanair έχει συνεισφέρει πάνω από 1,5 εκατ. Ευρώ για έργα αντιστάθμισης άνθρακα στην Ευρώπη και την Αφρική – και δεσμευόμαστε να κάνουμε περισσότερα.

Οι επενδύσεις μας σε νέες τεχνολογίες αεροσκαφών θα μας επιτρέψουν να μεταφέρουμε περισσότερους επιβάτες, αλλά με πολύ χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές θορύβου.

Είμαστε στο 60% απαλλαγμένοι από πλαστικά στο αεροσκάφος μέχρι το 2024, και οι πελάτες μας συμβάλλουν τώρα περισσότερο από € 1,5 εκατ. προς τα σχέδια αντιστάθμισης του άνθρακα. Τους ευχαριστούμε ειλικρινά για την υποστήριξή τους στο φιλόδοξο πρόγραμμα αειφορίας μας.

Το 100% των κεφαλαίων που αντλήθηκαν μέσω αυτών των εθελοντικών δωρεών αντιστάθμισης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θα κατευθυνθούν προς τους περιβαλλοντικούς μας εταίρους, οι οποίοι εργάζονται ενεργά για προγράμματα αντιστάθμισης του άνθρακα και μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Με αυτή τη συγκρατημένη αύξηση των εθελοντικών συνεισφορών, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα μέσα στο 2020 και προσβλέπουμε στην αποκάλυψη περισσότερων περιβαλλοντικών εταίρων για το 2020 τους προσεχείς μήνες ».