Αγωνία προκαλεί το βίντεο που τράβηξε ο επιβάτης  αεροσκάφους την ώρα που αυτό συνετρίβη.

Ως εκ θαύματος από την πτώση του αεροσκάφους, ενός Antonov An-2 δεν υπήρξαν θύματα, αν και εφτά άτομα τραυματίστηκαν. 

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο το αεροσκάφος αναπτύσσει ταχύτητα και απογειώνεται. Παίρνει κάποιο ύψος ώσπου κάποια στιγμή αρχίζει να «βουτάει» προς το έδαφος. Όπως αναφέρει το Russia Today το αεροσκάφος είχε φτάσει σε ύψος 10 μέτρων όταν άρχισε να χάνει ύψος και τελικά συνετρίβη.

 

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Μαγκαντάν της Ρωσίας. «Συνολικά, υπήρχαν 12 επιβάτες και δύο μέλη του πληρώματος, οι οποίοι έφυγαν από το αεροσκάφος μόνοι τους, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τραυματίστηκαν 7 άτομα», δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι το αεροσκάφος ήταν ιδιόκτητο.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι τοπικοί διασώστες ενημερώθηκαν για το ατύχημα στις 2:45 ώρα Μόσχας. Συνολικά 48 άτομα και 15 οχήματα μετέβησαν στο σημείο, ενώ το sledcomru μετέδωσε εικόνες από το ατύχημα.

Ωστόσο ένας άνδρας που βρισκόταν στο αεροπλάνο βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, δήλωσε η υπηρεσία Τύπου της περιφερειακής υγειονομικής αρχής στο TASS.

«Δεν υπάρχουν θάνατοι, ούτε παιδιά στο αεροσκάφος (…), αλλά ένα άτομο τραυματίστηκε σοβαρά», είπε ένας εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές, το αεροπλάνο ήταν ιδιοκτησία μιας τοπικής εταιρείας και μετέφερε τους υπαλλήλους της.

Οι ειδικοί εξετάζουν επί του παρόντος την τεχνική κατάσταση του αεροσκάφους και τις πιθανές αιτίες του συμβάντος. Μια πηγή ανέφερε ότι το αεροπλάνο «απέτυχε να πάρει το ύψος που απαιτείται για την απογείωση».

«Το αεροπλάνο An-2 δεν υπέστη σημαντικές εξωτερικές ζημιές», ανέφερε η πηγή.

Το αεροδρόμιο Magadan-13 άνοιξε το 1940, διαθέτει μη ασφαλτοστρωμένο διάδρομο 1.450 μέτρων και εξυπηρετεί τοπικές και πτήσεις charter.