Χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί με αποτέλεσμα οι ουρανοί της Κίνας να έχουν αδειάσει κατά τις πρόσφατες εβδομάδες, ενδεικτικό του πόσο έχει επηρεάσει ο κορωναϊός τον ασιατικό γίγαντα.

Οι ακυρώσεις των πτήσεων πολλαπλασιάστηκαν τον τελευταίο μήνα καθώς η μία μετά την άλλη οι αεροπορικές εταιρίες άρχισαν να περιορίζουν τις υπηρεσίες τους, αντιδρώντας στην εξάπλωση του ιού, που μέχρι την, Παρασκευή, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 2.200 ανθρώπους και προσβάλει άλλους 76.000.

Μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες, από τις 23 Ιανουαρίου έως και τις 13 Φεβρουαρίου, ο αριθμός των καθημερινών αφίξεων και αναχωρήσεων στην Κίνα, τόσο για προορισμούς εσωτερικού όσο και για διεθνείς, κατέρρευσε από τις 15.072 στις 2.004.

Δείτε το εντυπωσιακό διαδραστικό γράφημα των New York Times εδώ.

Η αυξανόμενη απομόνωση της Κίνας από τον υπόλοιπο κόσμο έχει ήδη οικονομικές επιπτώσεις.

Η απουσία Κινέζων τουριστών από τους ναούς του Κιότο, τα εμπορικά κέντρα του Χονγκ Κονγκ και τις παραλίες της Ταϊλάνδης είναι ήδη αισθητή.

Οι Κινέζοι αριθμούν περίπου το ένα πέμπτο της παγκόσμιας τουριστικής δαπάνης, ξεπερνώντας αυτούς κάθε άλλης χώρας σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Το 2018, οι Κινέζοι είχαν ξοδέψει 277 δισεκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό, σχεδόν τα διπλάσια του ποσού που δαπάνησαν οι Αμερικανοί ταξιδιώτες εκτός ΗΠΑ.