Η Air New Zealand ανακοίνωσε ότι θα βάλει κρεβάτια για τους επιβάτες της οικονομικής θέσης, σε κάποιες από τις μεγάλες πτήσεις που πραγματοποιούν τα αεροπλάνα της.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι έκανε αίτηση να κατοχυρώσει το Economy Skynest, όπως ονομάζει αυτές τις κουκέτες για την οικονομική θέση.

Τα χαρακτηριστικά τους

Πρόκειται για έξι κάψουλες ύπνου, με μήκος 2 μέτρα και πλάτος 58 εκατοστά η κάθε μία. Θα υπάρχουν τρία επίπεδα κρεβατιών και δύο κρεβάτια σε κάθε επίπεδο. Σε κάθε κρεβάτι θα υπάρχει μαξιλάρι κανονικού μεγέθους, σεντόνια, κουβέρτες, ωτοασπίδες και κουρτίνα. Παράλληλα, η Air New Zealand επεξεργάζεται άλλες λειτουργίες, όπως να υπάρχει υποδοχή USB και φως για διάβασμα. powered by Rubicon Project.

Η υπηρεσία αυτή θα είναι διαθέσιμη σε κάποιες από τις μεγαλύτερες πτήσεις της εταιρείας, όπως από το Όκλαντ στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για πτήση που θα ξεκινήσει του χρόνου και διαρκεί 17 ώρες και 40 λεπτά.

https://www.facebook.com/AirNewZealand/videos/2384168931683178/

Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί το κόστος που θα έχουν οι κουκέτες της οικονομικής θέσης, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στον Guardian. Πάντως, θα διαχωρίζεται από το κόστος του εισιτηρίου για την πτήση.

«Είναι σχεδιασμένη σαν κάψουλα στην οποία πας κατά τη διάρκεια της πτήσης. Θα έχεις τη θέση σου ξεχωριστά για την υπόλοιπη πτήση» ανέφερε η εκπρόσωπος της εταιρείας.

Οι επιβάτες θα μπορούν να αποφασίσουν και κατά τη διάρκεια της πτήσης ότι θέλουν να κλείσουν ένα κρεβάτι στις κουκέτες και το πλήρωμα θα φρεσκάρει την κάψουλα, αλλάζοντας τα κλινοσκεπάσματα για κάθε επιβάτη.

Για να εφαρμοστεί το πλάνο, η εταιρεία πρέπει να πάρει πιστοποίηση από τους ρυθμιστικούς φορείς. Πάντως, η Air New Zealand είναι ανοιχτή στη χορήγηση της άδειας για το Skynest σε άλλες εταιρείες, αν πάρει την έγκριση