Η Travelport, η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας πιστοποιήθηκε από τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) ως κάτοχος «Επιπέδου 4» ως aggregator στο πλαίσιο του NDC (New Distribution Capability) της IATA, που έχει σκοπό τη δημιουργία ενός νέου προτύπου διανομής για τη βιομηχανία αερομεταφορών.

Αυτή η πιστοποίηση επιβεβαιώνει ότι η Travelport είναι σε θέση να προσφέρει πλήρη διαχείριση προσφορών και παραγγελιών και συντήρηση μιας κράτησης NDC, συμπληρώνοντας τις τρέχουσες δυνατότητες ακύρωσης εισιτηρίων με νέες δυνατότητες τροποποίησης και ανταλλαγής εισιτηρίων καθώς και επιστροφών.

Αυτή η ικανότητά της διαχείρισης κράτησης end-to-end αποτελεί ένα κρίσιμο κομμάτι της καθημερινής διαχείρισης των ταξιδιών στο οποίο βασίζονται οι πελάτες της Travelport.

Η Travelport προσφέρει το πρόγραμμα NDC από έναν μικρό αριθμό συνεργαζόμενων αεροπορικών εταιρειών από τον Οκτώβριο του 2018 και έχει υιοθετήσει μια σταδιακή προσέγγιση στα σχέδια ανάπτυξης NDC για να δημιουργήσει μια λύση NDC που να λειτουργεί για όλα τα τμήματα της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Σχολιάζοντας την πιστοποίηση, ο Jason Clarke, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Travel Partners, δήλωσε:

«Η παροχή περιεχομένου NDC στους πελάτες μας είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της στρατηγικής περιεχομένου της Travelport και αυτή η πιστοποίηση αποτελεί το επόμενο βήμα για την αναγνώριση της ικανότητας μας σχετικά με το NDC . Το να διαχειρίζονται σύνθετα δρομολόγια για τους ταξιδιώτες τους, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών και των διακοπών, αποτελεί βασικό κομμάτι του ρόλου των πελατών των ταξιδιωτικών γραφείων μας, έτσι η λειτουργικότητα αυτή είναι σημαντική για την ανάδειξη του NDC για ολόκληρη τη βιομηχανία».

Η Τravelport συνεργάζεται με αρκετές αεροπορικές εταιρείες της IATA NDC Leaderboard για τις στρατηγικές διανομής του περιεχομένου τους σε ένα παραγωγικό περιβάλλον και με ένα ευρύ φάσμα online ταξιδιωτικών πρακτορείων, ταξιδιωτικών πρακτορείων και εταιρειών διαχείρισης ταξιδίων για να εξασφαλίσει τη στρατηγική περιεχομένου πολλαπλών πηγών, ένα μέρος του οποίου ανταποκρίνεται στις ανάγκες ολόκληρης της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Η επόμενη συνεδρίαση του Travelport NDC Leadership Council θα πραγματοποιηθεί το 2ο τρίμηνο του 2020.