Δύο από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες, η  Ryanair και η British Airways ακύρωσαν εκατοντάδες πτήσεις προς και από την Ευρώπη την Καθαρά Δευτέρα (02.03.2020) λόγω της εξάπλωσης του νέου κορoναϊού.

Η ιρλανδική εταιρεία ανακοίνωσε σημαντική πτώση των κρατήσεων, ιδιαίτερα από και προς Ιταλία, και γι’ αυτό ακυρώνει το 25% των πτήσεών της προς την χώρα, από τις 17 Μαρτίου έως τις 8 Απριλίου.

Από την δική της πλευρά η British Airways ακολούθησε το παράδειγμα της Ryanair, ακυρώνοντας και εκείνη εκατοντάδες πτήσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και τμημάτων της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Οι προορισμοί που αποκλείονται προς το παρόν από το πρόγραμμα των δρομολογίων της British Airways περιλαμβάνουν την Ιταλία, τη Γαλλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιρλανδία και την Ελβετία – καθώς και το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία έχει, επίσης, ακυρώσει τις πτήσεις μεταξύ του αεροδρομίου του Γκάτγουικ στο Λονδίνο και Ιταλίας, Γαλλίας και Αλβανίας, αλλά και πτήσεις από το Λονδίνο προς και από Ιταλία και Γερμανία.