Η αεροπορική εταιρία airBaltic της Λετονίας έχει αποφασίσει να μειώσει προσωρινά τον αριθμό πτήσεων της στην Ιταλία από Ρίγα προς Μιλάνο μεταξύ 23 Μαρτίου και 31 Μαΐου 2020.

Ο Martin Gauss, Διευθύνων Σύμβουλος της airBaltic δήλωσε:

«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δει μια σημαντική μείωση των βραχυπρόθεσμων κρατήσεων για τον προορισμό του Μιλάνου και ως εκ τούτου έχει ληφθεί απόφαση από την airBaltic να μειώσει τον αριθμό των πτήσεων της».

«Αν και η ζήτηση για ταξίδια στο Μιλάνο και τη Βερόνα μειώθηκε, παρατηρούμε ότι το ενδιαφέρον για τα ταξίδια στην Ιταλία, ιδίως για τους καλοκαιρινούς μήνες, παραμένει υψηλό. Στη θερινή περίοδο, η airBaltic σχεδιάζει να ξαναρχίσει τις εποχιακές πτήσεις της στην Κατάνια, Την Όλμπια και τη Βενετία », πρόσθεσε ο Μάρτιν Γκάους.

Από τις 23 Μαρτίου έως τις 31 Μαΐου 2020, η airBaltic θα συνεχίσει να προσφέρει δύο εβδομαδιαίες πτήσεις από τη Ρίγα στο Μιλάνο. Οι επιβάτες που έχουν ήδη κρατήσεις για τις πληγείσες πτήσεις στο Μιλάνο από τις 23 Μαρτίου έως τις 31 Μαΐου θα επανεξεταστούν σε άλλες πτήσεις. Επιπροσθέτως, οι επιβάτες θα μπορούν να αλλάξουν τα εισιτήρια τους δωρεάν και να μεταβιβάσουν τις επιβαρημένες τους κρατήσεις σε άλλο προορισμό της AirBaltic – Ζυρίχη, Γενεύη, Μόναχο ή Βιέννη αντί του Μιλάνου.

Μέχρι τις 23 Μαρτίου, η airBaltic σχεδιάζει να συνεχίσει να εκτελεί πτήσεις από τη Ρίγα προς Μιλάνο και Βερόνα σύμφωνα με το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα.Ενθαρρύνουμε τους επιβάτες να ακολουθήσουν τις συστάσεις που εκδίδουν τα ιδρύματα υγείας και να πλένουν τακτικά τα χέρια τους καθώς και να ακολουθούν όλες τις βασικές αρχές υγιεινής.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, υπάρχει πολύ μικρός κίνδυνος διαβίβασης οποιασδήποτε μεταδοτικής νόσου στο αεροσκάφος. Για να μειωθεί περαιτέρω ο κίνδυνος, η οργάνωση ενθαρρύνει τους ταξιδιώτες που αισθάνονται αδιαθεσία να καθυστερήσουν το ταξίδι τους μέχρι να αισθανθούν καλύτερα.