Αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στο Ισραήλ, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, με τον επίσημο αριθμό να φτάνει μέχρι στιγμής τα 17, ενώ χιλιάδες άτομα βρίσκονται σε εθελούσια απομόνωση στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, δύο ακόμα Ισραηλινοί διαγνώστηκαν εχθές Πέμπτη με τον ιό, και ο ένας φέρεται να είναι ο οδηγός του πούλμαν των Ελλήνων τουριστών που νόσησαν μετά από εκδρομή στους Αγίους Τόπους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το δεύτερο κρούσμα από το Ισραήλ που επιβεβαιώθηκε εχθές είναι ένας συνταξιούχος από τα κεντρικά της χώρας ο οποίος επέστρεψε από ταξίδι στην Ιταλία στις 29 Φεβρουαρίου. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο ασθενής οδήγησε από το αεροδρόμιο κατευθείαν στο σπίτι του με το προσωπικό του αυτοκίνητο και έκτοτε βρίσκεται σε απομόνωση.

Η αεροσυνοδός της πτήσης επιστροφής των Ελλήνων τουριστών το 33ο κρούσμα;

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες έχει επιβεβαιωθεί το 32ο κρούσμα στη χώρα μας. Πρόκειται για μια γυναίκα 32 ετών στη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία. Το ιδιαίτερο στοιχείο σε αυτή την περίπτωση είναι πως η συγκεκριμένη γυναίκα δεν σχετίζεται με τα προηγούμενα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στην ίδια πόλη.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και 33ο κρούσμα που είναι αεροσυνοδός που φέρεται να συνόδευε την πτήση επιστροφής από Τελ Αβίβ προς Αθήνα στην οποία επέβαιναν οι 53 επιβάτες που είχαν πάει σε θρησκευτική εκδρομή στο όρος Σινά.

Όταν έγινε γνωστό ότι ένας από τους επιβαίνοντες, συγκεκριμένα ο 66χρόνος διαγνώστηκε με κοροναϊό, κατόπιν οδηγίας του ΕΟΔΥ όλο το πλήρωμα της συγκεκριμένης πτήσης τέθηκε σε καραντίνα ενώ υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις. Ένα εκ των μελών του πληρώματος, μια 32χρονη αεροσυνοδός, διαπιστώθηκε ότι είναι θετική.