Σε απομόνωση έχουν τεθεί για προληπτικούς λόγους αεροσυνοδοί και πιλότοι της Aegean που είχαν ταξιδέψει στο Μιλάνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες  πρόκειται για το πλήρωμα, το οποίο το βράδυ του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου, ταξίδεψε από το Μιλάνο με προορισμό το “Ελευθέριος Βενιζέλος”, μαζί με την 40χρονη τραπεζικό από το Μαρούσι, που ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στην Αθήνα.

Μόλις έγινε γνωστό το ταξιδιωτικό ιστορικό της γυναίκας που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο “Αττικό” σε καλή κατάσταση, αναζητήθηκαν οι επιβάτες της πτήσης, καθώς και το πλήρωμα προκειμένου να ερωτηθούν για το αν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα, καθώς και για να ενημερωθούν πως αν εμφανίσουν κάποια, για τις επόμενες 14 ημέρες, όπως προκύπτει από τις επίσημες οδηγίες του ΕΟΔΥ, θα παραμείνουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το πλήρωμα δεν έχει παρουσιάσει κανένα ύποπτο σύμπτωμα, πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, μυοσκελετικούς πόνους, ενώ σύμφωνα με τς οδηγίες που έλαβε αποφεύγει επαφές και μετακινήσεις.

Η εταιρεία σε ανακοίνωσης της έχει ενημερώσει το επιβατικό κοινό για όλα τα μέτρα που έχει λάβει καθώς και για τις απολυμάνσεις στους χώρους των αεροσκαφών της.

Πηγή: newsit.gr