Αίτημα υπαγωγής στο πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων πρόκειται να υποβάλει στην κυβέρνηση της Γερμανίας ο ταξιδιωτικός όμιλος TUI.

Ο οργανισμός πλήττεται βαριά από την πανδημία του κορωνοϊού και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Handelsblatt, απέσυρε την πρόβλεψή τou για τις οικονομικές επιδόσεις τou κατά το τρέχον έτος και δεν σκοπεύει προς το παρόν να εκδώσει αναθεώρησή της, καθώς πρακτικά το σύνολο των δραστηριοτήτων της έχει ανασταλεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο ταξιδιωτικός όμιλος TUI, προχωρά σε «πάγωμα» προκαταβολών και ακυρώσεις κρατήσεων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ξενοδόχοι σε Ελλάδα και Ισπανία δήλωσαν ότι η TUI έχει επικοινωνήσει με ταξιδιωτικούς πράκτορες τους οποίους πιέζει να ακυρώσουν κρατήσεις, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα πληρώσει προκαταβολές.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα για την TUI οφείλεται στα τεράστια προβλήματα στον τομέα της κρουαζιέρας, με τη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου Princess Cruisses να ανακοινώνει ότι θα σταματήσει τη δραστηριότητά της για διάστημα δύο μηνών.

Την ίδια ώρα, Έλληνες ξενοδόχοι, οι οποίοι κλείνουν σχεδόν το 15% των κρατήσεών τους μέσω της TUI, ανέφεραν ότι οι προκρατήσεις δωματίων έχουν υποχωρήσει κατά 40%, καθιστώντας ακόμη πιο δυσοίωνες τις προοπτικές για έναν κλάδο από τον οποίο η ελληνική οικονομία αντλεί τεράστιο μέρος των εσόδων της.

«Λαμβάνουμε δραστικά μέτρα περιορισμού των επιπτώσεων στα οικονομικά μας αποτελέσματα. Για αυτό αποφασίσαμε να ζητήσουμε κρατική εγγύηση, προκειμένου να στηρίξουμε την εταιρία μέχρις ότου επαναληφθεί η κανονική λειτουργία της», εξηγείται σε σχετική ανακοίνωση του TUI.