Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναμένει να εθνικοποιήσει την αεροπορική εταιρεία Alitalia, που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα εδώ και χρόνια, στο πλαίσιο των έκτακτων οικονομικών μέτρων που λαμβάνονται απέναντι στην πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Το υπουργικό συμβούλιο «προβλέπει τη σύσταση μιας νέας εταιρείας η οποία θα ελέγχεται πλήρως από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ή η οποία θα ελέγχεται από μια εταιρία με, ακόμη και έμμεση, πλειοψηφική δημόσια συμμετοχή», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε χθες βράδυ.

Την ίδια ώρα η γαλλική κυβέρνηση διατίθεται να στηρίξει με όλη της την επιρροή μεγάλες εταιρίες που πλήττονται από την αναταραχή στη χρηματοπιστωτική αγορά. Δεν αποκλείεται μάλιστα η εθνικοποίηση ορισμένων, εάν χρειαστεί, όπως εξηγήσει ο υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης Μακρόν. «Δεν θα διστάσω να χρησιμοποιήσω όλα τα διαθέσιμα μέσα για να προστατεύσω μεγάλες γαλλικές εταιρίες», υπογράμμισε ο Μπρουνό Λεμέρ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους. «Αυτό μπορεί να γίνει με ανακεφαλαιοποίηση, μπορεί να γίνει με την απόκτηση ποσοστού, μπορώ ακόμα και να χρησιμοποιήσω τον όρο εθνικοποίηση».