Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι δράσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με στόχο μεταξύ άλλων την υποστήριξη των εμπλεκομένων με τα τουριστικά πράγματα της χώρας και προς αυτή την κατεύθυνση δημοσιοποιεί την ύπαρξη ειδικής ενότητας στο δικτυακό του τόπο, www.sete.gr , που θα δίνει πληροφορίες για τις εξελίξεις στο μέτωπο του τουρισμού.

«Η προσπάθεια του ΣΕΤΕ να υποστηρίξει επιχειρήσεις και πολίτες στην πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε, συνεχίζεται», σημειώνει σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του συνδέσμου Γιάννης Ρέτσος .

«Ο ρόλος του ΣΕΤΕ δεν είναι να ερμηνεύει τη νομοθεσία και παραμένει συμβουλευτικός, παρόλα αυτά συγκεντρώνουμε από όλες τις διαθέσιμες πηγές τη σχετική πληροφορία, την επεξεργαζόμαστε και καταθέτουμε τις απόψεις μας στα ερωτήματα που λαμβάνουμε από τις επιχειρήσεις και το κοινό.

Συγκεκριμένα, στο link https://sete.gr/el/kentrotypou/covid-19-enimerosi/newsrepository/2020/covid-19-suhneserotiseisapantiseis/ θα δείτε το υλικό Q+A.

Θα επικαιροποιούμε τακτικά το περιεχόμενο με οτιδήποτε νεότερο, προκειμένου να διευκολύνουμε επιχειρηματίες, εργαζομένους και ιδιώτες σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», τονίζεται στο δικτυακό τόπο του συνδέσμου.

Ερωτήσεις που αφορούν τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων, τα μέτρα προστασίας, τις ακυρώσεις και τις προκαταβολές κλπ απαντώνται με ακρίβεια από τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Δήλωση του Προέδρου ΣΕΤΕ, κ. Γιάννη Ρέτσου, σε συνέχεια των μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων:

«Η Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη αυτή τη στιγμή, βιώνει τα αποτελέσματα ενός μεγάλου, πρωτοφανούς ασύμμετρου πολέμου. 

Ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της ιστορικής συγκυρίας.
Κλυδωνίζεται στα θεμέλιά του, οφείλει όμως να δίνει όχι μόνο τη μάχη της επιβίωσης, αλλά να προετοιμάζεται από τώρα για την επόμενη ημέρα και την άμεση επανεκκίνηση. 
Οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, για τη γρήγορη ανασυγκρότηση της ελληνικής κοινωνίας. 

Με αυτή τη στρατηγική επιλογή, τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα η Κυβέρνηση, κρίνονται θετικά, δίνοντας μια πρώτη σημαντική ελπίδα. 

Τώρα, με μεθοδικότητα και ψυχραιμία, χρειάζεται εξειδίκευση και σίγουρα και επιπλέον μέτρα, σε επόμενο στάδιο ανάλογα και με την εξέλιξη της κατάστασης.

Το σχέδιο, γράφεται μέρα με τη μέρα.

Με ατομική ευθύνη και συμμόρφωση, με συλλογική συνείδηση και αλληλεγγύη, όλοι μαζί, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, θα τα καταφέρουμε.  

Να γίνουμε και πάλι ο βασικός μοχλός ανάπτυξης του νέου κύκλου που ευελπιστούμε ότι σύντομα θα ξεκινήσει.»