Η δήμαρχος της πόλης Γουαγιακίλ του Ισημερινού εμπόδισε την προσγείωση αεροπλάνου που είχε σταλεί για να παραλάβει επιβάτες που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα εξαιτίας των περιορισμών για τον κορωνοϊό.

Όπως φαίνεται στο βίντεο δεκάδες περιπολικά και άλλα οχήματα τοποθετήθηκαν στον διάδρομο προσγείωσης του διεθνούς αεροδρομίου Jose Joaquin de Olmedo για να εμποδίσουν τουλάχιστουν δύο αεροπλάνα, από Ιταλία και Ολλανδία, να προσγειωθούν.

Την εντολή έδωσε η δήμαρχος της πόλης Guayaquil, Σίνθια Βιτέρι, η οποία ανήκει στη συντηρητική παράταξη, διαμηνύοντας ότι θα το ξανακάνει προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες της πόλης της από το να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που μπορεί να έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό.

Κατά πληροφορίες το μπλόκο στήθηκε για ένα Airbus A340 της Iberia από τη Μαδρίτη και για ένα Boeing 777 της KLM από το Άμστερνταμ.

Η δήμαρχος Βιτέρι υποστήριξε ότι τα πληρώματα των δύο αεροσκαφών θα διανυκτέρευαν στην πόλη της πριν να αναχωρήσουν την επόμενη ημέρα μεταφέροντας εγκλωβισμένους στον Ισημερινό Ισπανούς και Ολλανδούς.

Ακόμα είπε πως η ενέργεια έγινε για την «υπεράσπιση της πόλης Γουαγιακίλ», όπου έχουν καταγραφεί τα 111 από τα 199 κρούσματα κορωνοϊού που έχουν επιβεβαιωθεί σε όλη τη χώρα, μέχρι σήμερα το πρωί. Τρεις άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό μέχρι στιγμής στον Ισημερινό, με βάση τα επίσημα στοιχεία. Η Βιτέρι δήλωσε σήμερα πως βρέθηκε θετική στον Covid-19.

Για την υπόθεση έχει, πάντως, ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα με το υπουργείο Μεταφορών του Ισημερινού να επικρίνει σφόδρα τη δήμαρχο που πήρε την απόφαση.