Τουλάχιστον 275 εκατομμύρια λίρες καλούνται να καταβάλουν οι  βρετανικές εταιρείες ταξιδιωτικών ασφαλίσεων στους ταξιδιώτες λόγω του κορωνοϊού, ποσό που αποτελεί ρεκόρ για τις εν λόγω ασφαλίσεις.

Έως σήμερα, το ρεκόρ κατείχαν τα 148 εκατομμύρια λίρες που καταβλήθηκαν το 2010, όταν έπληξε τα ταξίδια το σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία.

Το ανωτέρω ποσό ανακοινώθηκε από την ABI (Ένωση Βρετανών Ασφαλιστών), η οποία ανέφερε ότι η συντριπτική πλειονότητα των αποζημιώσεων αφορά σε ακυρώσεις.

Παράλληλα, η ΑΒΙ επεσήμανε ότι οι εταιρείες αναμένουν 400.000 αιτήσεις καταβολής αποζημιώσεων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, σε σύγκριση με τις 294.000 αιτήσεις που έλαβαν ολόκληρο το 2010, το έτος που είχαν καταγραφεί οι περισσότερες αιτήσεις ταξιδιωτικών ασφαλειών.

Τέλος, η ΑΒΙ δήλωσε ότι τα μέλη της έχουν συμφωνήσει σε ένα πακέτο μέτρων και έχουν δεσμευτεί προκειμένου να εξασφαλίσουν επιπλέον υποστήριξη στους πελάτες τους, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων έκτακτης ανάγκης για την έγκαιρη ανταπόκριση στις έγκυρες αιτήσεις καταβολής αποζημιώσεων.