Πέντε χρόνια μετά την καταδίκη της εξαιτίας του αμόκ που την είχε καταλάβει μέσα στο αεροπλάνο όταν ένας φροντιστής δεν της σέρβιρε «σωστά» τα φιστίκια, η κόρη του αποθανόντος προέδρου της Korean Air διεκδικεί τον θρόνο της εταιρείας εν μέσω κορωνοϊού.
 
Το 2015, η Τσο Χιουν Α, η 40χρονη τότε κόρη του επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας Korean Air έγινε γνωστή παγκοσμίως ως «η γυναίκα που έπαθε αμόκ εν ώρα πτήσης για κάτι φιστίκια» για να καταδικαστεί στη συνέχεια σε φυλάκιση ενός έτους.
 
Η κατηγορία ήταν ότι υποχρέωσε το αεροπλάνο να επιστρέψει στη θύρα αναχώρησής του ενώ είχε μόλις απογειωθεί και στη συνέχεια πέταξε έξω με τις κλωτσιές έναν φροντιστή που της είχε σερβίρει φιστίκια σε πλαστική συσκευασία αντί για πιάτο.
 
Πέντε χρόνια αργότερα, έχει εμπλακεί σε μια μάχη εξουσίας με τον αδελφό της Τσο Γον Τάε με στόχο να τον εκθρονίσει από τον θρόνο του επιχειρηματικού κολοσσού Hanjin, τον οποίο κατέλαβε μετά τον περσινό θάνατο του πατέρα τους. Η εταιρεία δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο τα τελευταία χρόνια.
 
Ο εφοπλιστικός κλάδος της χρεοκόπησε το 2017 ενώ η Korean Air παρουσιάζει ζημιά της τάξεως των 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια. Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, η επίδραση του κορωνοϊού είναι πολύ πιθανό να την σπρώξει πέρα από την άκρη του γκρεμού όπου βρίσκεται.
 
Το ζήτημα της διαδοχής αναμένεται να διευθετηθεί στη σύσκεψη των μετόχων που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Το 2018 είχε απασχολήσει τις αρχές και η μικρότερη αδελφή της, Τσο Χιουν Μιν, η οποία είχε καταβρέξει με νερό ένα στέλεχος της εταιρείας, επειδή δεν της άρεσε η ιδέα που της είχε προτείνει για μια τηλεοπτική διαφήμιση.
 
Πηγή: Times