Η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, easyJet, προχωράει στην καθήλωση του μεγαλύτερου μέρους του στόλου της από σήμερα, Τρίτη 24 Μαρτίου, στον απόηχο των περιορισμών στα ταξίδια ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, από την Τρίτη 24.03.20 θα περιορίσει στο ελάχιστο το πτητικό της πρόγραμμα, για ζωτικής σημασίας υπηρεσίες σε συγκεκριμένους προορισμούς. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι θα προχωρήσει σε καθήλωση της πλειοψηφίας του στόλου της, ο οποίος αποτελείται από 330 αεροσκάφη, αλλά θα πραγματοποιούνται πτήσεις επαναπατρισμού για τους επιβάτες της, όπου και εάν επιτρέπεται ακόμα από τις τοπικές αρχές.

«Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για τους πελάτες να φθάσουν σπίτι και συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε πτήσεις επαναπατρισμού τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet, Γιόχαν Λούντγκρεν.

«Η σημαντική μείωση του πτητικού μας προγράμματος είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε, όταν πολλές χώρες έχουν εκδώσει οδηγία στους πολίτες να μην ταξιδεύουν, εκτός κι αν είναι πολύ σημαντικοί οι λόγοι, ενώ η καθήλωση των αεροσκαφών θα συμβάλλει στη μείωση του κόστους, σε μια εποχή που είναι ζωτικής σημασίας η μείωσή του», πρόσθεσε ο Γιόχαν Λούντγκρεν.