Το ίδρυμα UPS Foundation, που ηγείται των ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών της UPS (NYSE: UPS) διεθνώς, ανακοίνωσε ότι εντείνει την ανταπόκρισή της στην πρόκληση του νέου κορωνοϊού, δρομολογώντας επιχορηγήσεις που ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών, ανθρωπιστικούς φορείς, τοπικές μη κερδοσκοπικές αλλά και διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Η υποστήριξη περιλαμβάνει τη συνεργασία με περισσότερες από δώδεκα οργανώσεις αλλά και την παροχή υπηρεσιών σε είδος στον τομέα των μεταφορών, της συμβουλευτικής σχετικά με την εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και συνεισφορές σε μετρητά για την επιτάχυνση της διανομής εξοπλισμού προστασίας σε εργαζομένους στον τομέα της υγείας και σε άλλους ζωτικούς τομείς για τις τοπικές κοινωνίες.

«Το UPS Foundation και η UPS έχουν μεγάλη εμπειρία στην παροχή βοήθειας σε κοινότητες που πρέπει να προετοιμαστούν, να ανταποκριθούν αλλά και να ανακάμψουν έπειτα από την ξαφνική εμφάνιση παρατεταμένων κρίσεων. Η εμπειρία αυτή μας δίνει τη δυνατότητα παροχής κρίσιμης υποστήριξης στους εταίρους μας κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης περιόδου», δήλωσε ο Eduardo Martinez, πρόεδρος του UPS Foundation και UPS Chief Diversity and Inclusion Officer.

«Εδώ και χρόνια – σχεδόν δεκαετίες, σε ορισμένες περιπτώσεις- έχουμε πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη ισχυρών σχέσεων μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε ολόκληρο τον κόσμο. Είμαστε σε θέση να συνεργαστούμε, να προσφέρουμε έμπνευση ο ένας τον άλλον και να αξιοποιήσουμε τάχιστα την τεχνογνωσία μας και τις δυνατότητες υποστήριξης που διαθέτουμε, για την υλοποίηση ουσιαστικών ενεργειών υπέρ της ζωής», συνέχισε.
Υποστήριξη θα λάβουν οι ακόλουθοι οργανισμοί:

United Way Worldwide: Υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και ηλικιωμένων, με την παροχή φαγητού αλλά και οικονομικής βοήθειας.

Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός: Ο οργανισμός αντιμετωπίζει σημαντική έλλειψη αίματος εξαιτίας του πρωτόγνωρου αριθμού ακυρώσεων σε αιμοδοσίες. Η χρηματοδότηση θα βοηθήσει τον οργανισμό να διατηρήσει τα αποθέματα αίματος που είναι απαραίτητα για την υποστήριξη των συστημάτων δημόσιας υγείας σε όλη την Αμερική.

Salvation Army: Ο οργανισμός εστιάζει στην παροχή στέγης και τροφής για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Operation Hope: Υποστήριξη της εθνικής υποδομής για την ανταπόκριση σε κρίσεις, σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης των Η.Π.Α. και τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό, για άτομα και μικρές επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη. Τα εθνικά συμβουλευτικά κέντρα των Η.Π.Α. θα παρέχουν συμβουλές και καθοδήγηση για την επείγουσα διαχείριση των εξόδων αλλά και του δανεισμού εργαζομένων που διατρέχουν κίνδυνο λόγω μείωσης/ διακοπής του εισοδήματος.

Center for Disaster Philanthropy (CDP): Παροχή στρατηγικής συμβουλευτικής σε ζητήματα εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένης της παροχής φαγητού κατ’ οίκον αλλά και της παροχής ιατρικής περίθαλψης για τους ηλικιωμένους και τους ασθενέστερους.

Good360: Παροχή απαραίτητων υλικών για τους παρόχους ιατρικής φροντίδας. Περιλαμβάνουν προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό και άλλα ιατρικά είδη και kit καθαρισμού.

UNICEF: Παροχή βοήθειας σε χώρες και περιοχές που δε διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές υγείας ή κοινωνικής υποστήριξης για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού.

World Food Programme (WFP): Επίβλεψη και εφαρμογή υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας και παράδοσης κρίσιμων υλικών για όλους τους φορείς των Ηνωμένων Εθνών, με στόχο την διατήρηση ζωτικών δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνουν την άμεση μεταφορά και παράδοση τροφίμων, φορητών αποθηκών και τεντών.

CARE: Υποστήριξη ευάλωτων πληθυσμών σε περισσότερες από 19 χώρες, με τη δημιουργία αποθέματος σε είδη πρώτης ανάγκης, την παροχή σταθμών υδροδότησης, αλλά και την παροχή kit υγιεινής και kit αυτοαπομόνωσης.

Υπάτη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες (UNHCR): Υποστήριξη για τη δημιουργία αποθέματος από πλαστικούς μουσαμάδες και άλλα απαραίτητα αντικείμενα. Χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης για την υποστήριξη των εκτοπισμένων οικογενειών και βοήθεια στην πρόληψη της εξάπλωσης του νέου κορωναϊού μεταξύ των εκτοπισμένων οικογενειών.

Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού / Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC): Υποστήριξη δραστηριοτήτων υγείας που αφορούν στις τοπικές κοινωνίες, εξασφάλιση πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες και διαχείριση πληροφοριών – υπηρεσίες κρίσιμες για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού.

NVOAD: Υποστήριξη ευάλωτων πληθυσμών με την παροχή φαγητού, στέγης και άλλων μεθόδων κοινωνικής υποστήριξης.

Oι νέες επιχορηγήσεις συμπληρώνουν τη βοήθεια που έχει ήδη παράσχει η UPS, μέσω της οποίας το ίδρυμα UPS Foundation και οι χορηγοί ιατρικών προϊόντων και βοήθειας MAP International, MedShare και Good360 παρείχαν σε εργαζομένους στον τομέα της υγείας πάνω από 4 εκατομμύρια μάσκες, 11.000 προστατευτικές στολές και 280.000 γάντια νιτριλίου.

Πιο πρόσφατα, η UPS ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην Task Force Άμεσης Ανταπόκρισης του Λευκού Οίκου σχετικά με τα σημεία εξέτασης για τον κορωνοϊό, συνεισφέροντας στον προγραμματισμό των logistics για την υποστήριξη της προσέλευσης του κοινού στους χώρους εξέτασης αλλά και στην παράδοση kits και δειγμάτων προς εξέταση.

Το ίδρυμα UPS Foundation αποτελεί βασικό συμβουλευτικό εταίρο σημαντικών διεθνών συνασπισμών, συμπεριλαμβανομένων των Private Sector Roundtable of the Global Health Security Agenda, World Economic Forum Pandemic Supply Chain Network και World Economic Forum COVID Action Platform.

Το 2019, το UPS Foundation ανταποκρίθηκε σε 28 μεγάλες παγκόσμιες καταστροφές, παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια και ανακούφιση σε είδος – αξίας περίπου 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων – σε 74 χώρες. Η βοήθεια περιελάμβανε τη γνωμοδότηση από ειδικούς, αλλά και αποστολές ανακούφισης μέσω του παγκοσμίου δικτύου της UPS σε εναέρια, οδικά, σιδηροδρομικά και θαλάσσια δίκτυα.

Μέσα στο 2019, το UPS Foundation επένδυσε περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια σε οικονομική και σε είδος βοήθεια, τεχνική υποστήριξη για πρωτοβουλίες ασφάλειας υπέρ των τοπικών κοινωνιών, με στόχο την ενίσχυση της ετοιμότητας, την επείγουσα αντιμετώπιση και την ανάκαμψη από καταστροφές, την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και της οδικής ασφάλειας.