Η American Airlines επιβεβαίωσε ότι θα ζητήσει οικονομική στήριξη ύψους 12 δισ. δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο του νέου κορωνοϊού.

Σε επιστολή της προς τους υπαλλήλους τόνισε πως αυτό θα της επιτρέψει να συνεχίσει να πετάει ακόμη και εάν γίνουν πραγματικότητα τα χειρότερα δυνατά σενάρια. Δεν θα γίνει καμία υποχρεωτική απόλυση ούτε μειώσεις στα επιδόματα και τους μισθούς για τους επόμενους έξι μήνες. Θα προσφερθεί ωστόσο πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης. 

Η μεγαλύτερη, βάσει επιβατικής κίνησης, αεροπορική εταιρεία στον κόσμο πέρυσι είχε κέρδος 2,9 δισ. δολαρίων και επέστρεψε 1,3 δισ. δολάρια στους μετόχους μέσω μερισμάτων και επαναγοράς μετοχών, σύμφωνα με το Bloomberg. 

Yπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του τεράστιου πακέτου, ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων, που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο για τη στήριξη της οικονομίας, προβλέπονται ενισχύσεις 50 δισ. δολαρίων για τις αεροπορικές. Το ήμισυ του ποσού θα δοθεί στη μορφή κρατικών εγγυήσεων. Το άλλο μισό στη μορφή φθηνών δανείων υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας τουλάχιστον έως τις 30 Σεπτεμβρίου. 

Η American Airlines φιλοδοξεί ότι έως τότε θα λειτουργεί και πάλι κανονικά με πλήρες πρόγραμμα.