Τη βοήθεια του αιγυπτιακού κράτους ζήτησαν οι ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την κρίση που προέκυψε από την πανδημία του κορωνοϊού.

Το αίτημα παρουσίασαν οι εκπρόσωποί τους σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Αεροπορίας Μοχάμεντ Μάναμπ Ενάμπα, ζητώντας την παρέμβαση της κυβέρνησης για να σταματήσει «η αιμορραγία των ζημιών από τις εταιρείες και να τις βοηθήσει να ξεπεράσουν την κρίση», όπως αναφέρει ο αιγυπτιακός Τύπος.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός δήλωσε από την πλευρά του ότι «το κράτος βρίσκεται σήμερα σε μια «δύσκολη περίοδο», προσθέτοντας ότι τα σημερινά γεγονότα έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον τομέα της πολιτικής αεροπορίας.

Ο ίδιος πρότεινε τη σύσταση μίας Επιτροπής που να απαρτίζεται απ’ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να τεθούν επί τάπητος οι όποιες διευκολύνσεις για τις ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες.

Η Αίγυπτος έχει κλείσει τον εναέριο χώρο της σε διεθνείς πτήσεις. Ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι έχει δηλώσει ότι οι απώλειες στον τομέα των αεροπορικών εταιρειών θα φτάσουν τα 2,25 δισεκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες (περίπου 125 εκατομμύρια ευρώ.