Η περιφερειακή αεροπορική ένωση – Braathens Regional Airlines και Braathens Regional Aviation – η οποία προήλθε από τις Malmö Aviation και Sverigeflyg πριν από μερικά χρόνια, κατέρρευσε.

Σύμφωνα με έκθεση της σουηδικής εφημερίδας “Expressen”, υποβλήθηκε στο δικαστήριο αίτημα για πτώχευση.

Ο στόχος τώρα είναι να διατηρηθεί η αεροπορική εταιρεία ακόμη και υπό τις εξαιρετικές συνθήκες της αγοράς, δήλωσε ο δικηγόρος Nils Åberg. Οι πτητικές λειτουργίες έχουν διακοπεί τελείως και εκτός από 20 από τους περίπου 600 υπαλλήλους αρχικά, όλοι έχουν απολυθεί.

Διάφορα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο αρχηγός της Braathens, Geir Stormorken , εργάζεται πάνω σε ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο και σχεδιάζει να ξεκινήσει πάλι μια αεροπορική εταιρεία στα τέλη του καλοκαιριού.

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί γιατί η Braathens δεν είναι αεροπορική εταιρία με την παραδοσιακή έννοια και δεν διαθέτει δική της άδεια εκμετάλλευσης πτήσεων (AOC). Αντ ‘αυτού, οι κλασσικές αεροπορικές εταιρείες πετούν για το δίκτυο εμπορίας. Μεταξύ άλλων, έχει σύμβαση με την German Airways.

Μέχρι σήμερα, υπήρξαν πολλές πτήσεις από τη Στοκχόλμη, το Γκέτεμποργκ και το Μάλμο. Ένας αριθμός μικρότερων σουηδικών προορισμών εξυπηρετήθηκαν επίσης. Έξω από τη χώρα εξυπηρετούσε το Βερολίνο, το Ελσίνκι, η Ρίγα, το Όσλο και το Ταλίν. Σε περιόδους υψηλής ζήτησης, πέταξε από το Βερολίνο-Tegel στο Γκέτεμποργκ, το Μάλμε και το Βαξίο