Διαδικτυακή συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, σχετικά με τις επιπτώσεις του κορονοιού στον τουρισμό και με το πως βλέπει την επόμενη ημέρα. 

Σε ερώτηση του Airnews για τις συζητήσεις που γίνονται με τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια, απάντησε ότι ο ΣΕΤΕ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους αερομεταφορείς και τα αεροδρόμια, ενώ δήλωσε μάλιστα ότι το Αεροδρόμιο Αθηνών είναι πρόθυμο να παραχωρήσει κάποιους χώρους του για massive tests των τουριστών που θα έρθουν το καλοκαίρι.

Να σημειώσουμε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο, εφόσον όλα πάνε καλά με την πανδημία στη χώρα μας, να δεχόμαστε τουρίστες το καλοκαίρι που να διαθέτουν πιστοποιητικά υγείας ή να γίνονται τα λεγόμενα «γρήγορα τεστ» για την ανίχνευση του κορονοιού όταν οι τουρίστες προσγειώνονται στο αεροδρόμιο, και εφόσον είναι αρνητικοί στο τεστ, να μπορούν να περάσουν στην χώρα και να απολαύσουν τις διακοπές τους.

Σημειώνεται ότι οι βασικές τουριστικές αγορές που αφήνουν πολλά χρήματα στην Ελλάδα το καλοκαίρι (Αμερική, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία) είναι δυστυχώς, αυτές που πλήττονται βαριά από τον κορονοιό.

Δείτε περισσότερα εδώ: Γ. Ρέτσος (ΣΕΤΕ): O ελληνικός τουρισμός θα τα καταφέρει την επόμενη μέρα

Περισσότερα για την εφ’όλης της ύλης συνέντευξη τύπου σε λίγο.