Βίντεο: Το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου μετέφερε υγειονομικό υλικό στο Παρίσι

Εκατόν πενήντα τόνους υγειονομικού υλικού, ανάμεσα τους και 8 εκατομμύρια μάσκες μετέφερε στο Παρίσι το μεγαλύτερο αεροσκάφος  του κόσμου, συμβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο στη «μάχη» που δίνει η χώρα με τον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει η γαλλική Le Figaro, το αεροπλάνο μεταφέρει μεγάλη ποσότητα χειρουργικών μασκών, με στόχο την καταπολέμηση της διάδοσης του κορωνοϊού. Το Antonov An-225 Mriya απογειώθηκε από την κινεζική πόλη Τιαντζίν με φορτίο «150 τόνους υγειονομικού υλικού (μάσκες, γάντια, στολές και μπλούζες)» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γαλλικού αεροδρομίου.

Παραγγελία ιδιωτικής εταιρίας μετέφερε το αεροπλάνο Antonov

Το αεροπλάνο μεταφέρει φορτίο που δεν αφορά σε παραγγελία της γαλλικής κυβέρνησης, ενώ δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της «εναέριας γέφυρας» του προγράμματος ενίσχυσης της Γαλλίας με υγειονομικό υλικό που συμφώνησαν Παρίσι και Πεκίνο εν όψει της επιδημίας του κορωνοϊού.

«Δεν πρόκειται για κυβερνητική παραγγελίες, αλλά για φορτίο που αγόρασε ιδιωτική γαλλική εταιρία» σημειώνει το αεροδρόμιο της Μάρνης, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο, από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης

Το Antonov An-225 Mriya είναι μεταφορικό αεροσκάφος κατασκευασμένο από την Antonov το 1988 στην τότε Σοβιετική Ένωση. Είναι το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο. Σχεδιάστηκε για την μεταφορά του διαστημικού λεωφορείου Μπουράν και είναι μεγέθυνση του An-124 Ruslan. Mriya ουκρανικά σημαίνει «Όνειρο».

Το Antonov An-225 είναι διαθέσιμο για εμπορικές μεταφορές βαρέων φορτίων λόγω του μεγάλου εσωτερικού χώρου της ατράκτου του. Υπάρχει μόνο ένα αεροσκάφος σε υπηρεσία.

AN-225 "Mriya" Bakıda | "Mriya" in Baku Airport

Dünyanın ən böyük yük təyyarəsi Bakıda! ✈️"Mriya" aviasiya tarixində dünyanın ən iri və ən ağır yükgötürmə qabiliyyətinə malik olan hava gəmisidir və 1988-ci ildə "Antonov" aviasiya konserni tərəfindən bir nüsxədə istehsal edilmişdir. Hazırda eyni adlı "Antonov Airlines" yük aviaşirkətinin rəhbərliyi altında istismar olunur.Largest cargo aircraft landed in Baku! ✈️Mriya is the world’s largest cargo aircraft in the entire history of aviation. Being one-of-a-kind, “Mriya” was manufactured at the Antonov Aviation Concern in 1988. Currently it is operated under the auspices of the similarly-named cargo airline – “Antonov Airlines”.

Gepostet von Azerbaijan Airlines – AZAL am Sonntag, 19. April 2020