Η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν παγκοσμίως οδήγησαν στον επαναπατρισμό ενός άνευ προηγουμένου αριθμού ταξιδιωτών από τα μέσα Μαρτίου, με τον όμιλο Lufthansa να έχει επαναπατρίσει ήδη 90.000 πολίτες.

Μετά από διάστημα ενός μήνα περίπου, τα προγράμματα επαναπατρισμού διαφόρων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και πολλών παρόχων ταξιδιωτικών υπηρεσιών έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Lufthansa έχουν υποστηρίξει ευρωπαϊκές κυβερνήσεις παρέχοντάς πτήσεις επαναπατρισμού.

Συγκεκριμένα, από τις 13 Μαρτίου 2020, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa έχουν επαναπατρίσει περίπου 90.000 τουρίστες και ταξιδιώτες, καθώς 437 ειδικές πτήσεις αναχώρησαν από 106 αεροδρόμια παγκοσμίως -από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι τη Χιλή- με προορισμό την Ευρώπη, ενώ θα ακολουθήσουν 11 ακόμη τις επόμενες μέρες.

Ειδικότερα, οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας και του Βελγίου, αλλά και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι εταιρείες κρουαζιέρας έχουν αιτηθεί αυτές τις πτήσεις επαναπατρισμού από την Air Dolomiti, την Austrian Airlines, τη Brussels Airlines, τη Edelweiss, τη Eurowings, τη Lufthansa και τη SWISS.

Η τελευταία ειδική πτήση της Lufthansa έφτασε στη Φρανκφούρτη εχτές το πρωί στις 9 π.μ. από τη Λίμα, ενώ οι εταιρείες του ομίλου έχουν ήδη εκτελέσει 94 ειδικές πτήσεις cargo.

Η Lufthansa και η Eurowings επιφορτίστηκαν από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο με τη μεταφορά περισσότερων από 34.000 Γερμανών και πολιτών της Ε.Ε. πίσω στη Γερμανία από τις παραθεριστικές κατοικίες και τους τόπους διαμονής τους.

Μεταξύ των επιβατών ήταν μια χορωδία κοριτσιών από το Αμβούργο, η οποία μεταφέρθηκε από το Μπακού (Αζερμπαϊτζάν).