Η Ryanair Holdings ανακοίνωσε ότι αναμένεται να ανακοινώσει καθαρές ζημιές άνω των 100 εκατ. ευρώ για το α΄ τρίμηνο της χρήσης 2021 εξαιτίας του κορωνοϊού, και ότι ο διευθύνων σύμβουλος Michael O’ Leary θα παρατείνει τη μείωση του μισθού του κατά το ήμισυ που έχει επιβάλει, για το υπόλοιπο της χρήσης που λήγει τον Μάρτιο του 2021.

Η αεροπορική εταιρεία τόνισε πως αναμένει επίσης περαιτέρω ζημιές στο β΄ τρίμηνο και ότι θα προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μείωσης των θέσεων εργασίας από τον Ιούλιο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες 3.000 θέσεων εργασίας, που θα αφορούν σε πιλότους και σε πλήρωμα καμπίνας.

Το σχέδιο επίσης περιλαμβάνει άδειες άνευ αποδοχών, μείωση των μισθών μέχρι και 20%, και το κλείσιμο σειρά βάσεων στην Ευρώπη μέχρι να ανακάμψει η ταξιδιωτική κίνηση.

Η Ryanair τόνισε πως περιμένει να μεταφέρει όχι περισσότερο από το 50% του αρχικού στόχου των επιβατών της για 44,6 εκατ. στο β΄ τρίμηνο, και λιγότερους από 100 εκατ. επιβάτες στη χρήση μέχρι τον Μάρτιο του 2021, έναντι αρχικού στόχου για 154 εκατ. επιβάτες (μείωση άνω του 35%).

Επίσης, αναθεωρεί τα αναπτυξιακά της σχέδια και τις παραγγελίες αεροσκαφών, και τονίζει ότι βρίσκεται σε ενεργές διαπραγματεύσεις με Boeing για την μείωση του αριθμού των προγραμματισμένων παραδόσεων αεροσκαφών στους επόμενους 24 μήνες.

Η Ryanair αναμένει τώρα ότι η ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης και η επιστροφή των τιμών σε επίπεδα 2019, θα χρειαστεί δύο χρόνια, μέχρι το καλοκαίρι του 2022 στην καλύτερη περίπτωση.