Με την προϋπόθεση ότι θα προσκομίσουν βεβαίωση ότι δεν έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό θα μπορούν να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος και να ταξιδέψουν από τη Μόσχα με προορισμό το Πεκίνο οι επιβάτες της κινεζικής αεροπορικής εταιρείας Air China από τις 8 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πρεσβεία της Κίνας στην Ρωσία.

«Από τις 8 Μαΐου οι επιβάτες της Air China, που θα ταξιδέψουν από την Μόσχα με προορισμό το Πεκίνο, θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση, την οποία θα έχουν πάρει τουλάχιστον 120 ώρες πριν την πτήση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κινεζικής πρεσβείας που αναρτήθηκε στην σελίδα της πρεσβείας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης WeChat.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι την εν λόγω βεβαίωση, θα μπορούν να την αποκτήσουν μετά τη διενέργεια μοριακού τεστ σε έξι ιατρικά ιδρύματα της ρωσικής πρωτεύουσας και της Αγίας Πετρούπολης.

Εξαιτίας της περίπλοκης επιδημιολογικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τον κορωνοϊό από τις 28 Μαρτίου τα κινεζικά σύνορα έχουν κλείσει στην ουσία για τους ξένους πολίτες, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Στις 21 Απριλίου το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας προέτρεπε του πολίτες της χώρας να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό, ενώ πτήσεις προς το εξωτερικό έχουν περιορισθεί σημαντικά.

Κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα, καταγράφηκαν 1.675 άνθρωποι με κορωνοϊό που έφθασαν από το εξωτερικό, εκ των οποίων οι 1.273 έχουν αναρρώσει.
Η Ρωσία έχει περιορίσει την αεροπορική της σύνδεση με την Κίνα από 1ης Φεβρουαρίου. Έχει επιτραπεί μόνο στην ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot και σε τέσσερις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες να πραγματοποιούν πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών.