Στην επαναφορά ορισμένων από δρομολόγια εξωτερικού προχωρά ο αερομεταφορέας ΤΑP της Πορτογαλίας, καθώς οι πορτογαλικές αρχές αρχίζουν να αίρουν τα μέτρα lockdown που επιβλήθηκαν για να περιορισθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η ΤΑΡ πραγματοποίησε σήμερα δρομολόγιο από το αεροδρόμιο της Λισαβόνας κα με προορισμό το Χίθροου του Λονδίνου. Ο πορτογαλικός αερομεταφορέας έχει προγραμματίσει μία ακόμη πτήση μεταξύ Λισαβόνας και Χίθροου για την Κυριακή, ενώ για τις 14 Μαϊου υπάρχει προγραμματισμένο δρομολόγιο προς το Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Παράλληλα, η ΤΑΡ αναμένεται αύριο να αρχίσει και δρομολόγια από Λισαβόνα προς Παρίσι και τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα έως τα τέλη Μαϊου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου της Λισαβόνας.

Τον Μάρτιο η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι έως τις 4 Μαϊου θα πραγματοποιεί μόνο πτήσεις για επαναπατρισμό πολιτών και τη μεταφορά ιατρικού εξοπλισμού, καθώς και δρομολόγια σύνδεσης των πορτογαλικών νησιών Αζόρες και Μαντέιρα. Όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια του πορτογαλικού αερομεταφορέα είχαν ανασταλεί.

Τον προηγούμενο μήνα η ΤΑΡ είχε ζητήσει δάνειο με κρατικές εγγυήσεις ώστε να διασφαλίσει την επιβίωσή της, καθώς βρίσκεται στην πιο κρίσιμη κατάσταση από την εποχή ίδρυσής της όπως είχε προειδοποιήσει  ο πρόεδρος, Μιγέλ Φρασκίλο.