Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa θα ξεκινήσει από τις 18 Μαΐου πτήσεις από τη Φρανκφούρτη με προορισμό την Αθήνα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται ύστερα από δύο μήνες κατά τους οποίους δεν πραγματοποιούνταν αερομεταφορές, ενώ εντός Μαΐου θα ξεκινήσουν οι πτήσεις από το Μόναχο με προορισμό την Αθήνα.

Όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία, από τον Ιούνιο θα αρχίσει να εξυπηρετεί 60 προορισμούς στην Ευρώπη. Μάλιστα μεταξύ των κορυφαίων προορισμών θα είναι η Κρήτη και η Μαγιόρκα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και η Eurowings αλλά και η Swiss που έτσι και αλλιώς έχουν έντονη παρουσία στα κρητικά αεροδρόμια και κυρίως στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου.

Ακόμα 80 αεροσκάφη από 18 Μαΐου

Oι πτήσεις της Lufthansa θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται με ακόμα 80 αεροσκάφη όπως ανακοίνωσε η γερμανική αεροπορική εταιρεία προκειμένου μεταξύ άλλων να εξυπηρετούν τουριστικούς προορισμούς, αφού καθήλωσε στο έδαφος το μεγαλύτερο μέρος του στόλου της λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Διαισθανόμαστε μια μεγάλη επιθυμία και προσμονή από τον κόσμο για να ταξιδέψουν και πάλι. Ξενοδοχεία και εστιατόρια ανοίγουν σιγά-σιγά και σε κάποιες περιπτώσεις επιτρέπονται και πάλι επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς», δήλωσε ο Χάρι Χοχμάιστερ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της εταιρίας.

Τα 80 αεροσκάφη που θα αρχίσουν να πραγματοποιούν και πάλι πτήσεις τον Ιούνιο θα ανεβάσουν σε 160 τον συνολικό αριθμό των αεροπλάνων του ομίλου Lufthansa που πετούν. Στα τέλη του 2019, ο όμιλος είχε στόλο 763 αεροσκαφών.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα, 04 Μαΐου οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa ζητούν από όλους τους επιβάτες να φορούν μάσκα προσώπου σε όλες τις πτήσεις.

Επιπλέον, οι εταιρείες συστήνουν τους επιβάτες να φορούν τη μάσκα καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, ακόμη και πριν ή μετά την πτήση στο αεροδρόμιο και όταν δεν μπορεί να τηρηθεί η ελάχιστη απόσταση ασφαλείας.

Tο μέτρο εφαρμόζεται σαν ένα επιπλέον μέτρο προστασίας για όλους τους επιβάτες. Μάσκα θα φορούν υποχρεωτικά και όλα τα πληρώματα στις πτήσεις των αεροπορικών του Ομίλου που έρχονται σε άμεση επαφή με τους επιβάτες.

Με αυτόν τον τρόπο ο Όμιλος Lufthansa συμμορφώνεται με τις επίσημες οδηγίες πολλών Ευρωπαϊκών χωρών, στις οποίες έχει επιβληθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας προσώπου σε δημόσιους χώρους.